• Miroslav Kurak tužio Fondaciju Slavko Ćuruvija

  Slavko Ćuruvija fondacija je saopštila da je tužbu protiv nje zbog navodne povrede ugleda i časti podneo i Miroslav Kurak.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Miroslav Kurak tužio Fondaciju Slavko Ćuruvija
  Foto: Fondacija Slavko Ćuruvija (autor: Petar Mitić)

  Kurak je odlukom Apelacionog suda oslobođen optužbe za ubistvo novinara i vlasnika listova Dnevni telegraf i Evropljanin, Slavka Ćuruvije, aprila 1999. godine.

   Iz Fondacije podsećaju da je prethodno tužbu protiv njih podneo i bivši načelnik beogradskog centra Resora državne bezbednosti Milan Radonjić

  -Tokom čitavog suđenja koje je počelo 2015. godine, Kurak je bio u bekstvu, pa mu je suđeno u odsustvu. Kao i u slučaju Radonjića, tužba se odnosi na saopštenje u kome smo izrazili neslaganje sa presudom. Zbog povrede ugleda i časti, i Kurak od Fondacije traži odštetu od 500.000 dinara.- stoji u saopštenju.

  Dodaje se da „zločin nad novinarom i vlasnikom Dnevnog telegrafa i Evropljanina ostaje nekažnjen i nerazrešen“.

   -Uprkos pritiscima, naša misija ostaje ista – insistiranje na pravdi za ubijene novinare, ali i sve medijske radnike koji zbog svog rada trpe nasilje, pretnje i pritiske.- saopštila je Slavko Ćuruvija Fondacija.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]