• Misija OEBS-a: Neprihvatljive i uznemirujuće pretnje predsednici NDNV-a

  „Privesti pravdi odgovorne za ove pretnje“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Misija OEBS-a: Neprihvatljive i uznemirujuće pretnje predsednici NDNV-a

  Misija OEBS-a u Srbiji osudila je danas kao „neprihvatljie i uznemirujuće“ pretnje koje dobija predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić Hegediš.

  Pozivamo na brzu reakciju vlasti i preduzimanje efikasnih mera, kako bi se odgovorni za ove pretnje priveli pravdi u skladu sa srpskim zakonodavstvom. – navela je Misija OEBS-a u saopštenju za javnost.

  Podsetili su da Odluka OEBS-a o bezbednosti novinara, koju je 2018. godine usvojilo 57 država učesnica uključujući i Srbiju, poziva sve države učesnice da javno i nedvosmisleno osude sve napade i nasilje nad novinarima, posebno novinarkama.

  Podsetili su i da je obezbeđivanje bezbednog i povoljnog okruženja za novinare, a posebno za novinarke, jedan od ključnih prioriteta Malte kao predsedavajuće OEBS-a.

  Dodali su da Stalna radna grupa za bezbednost novinara, koju podržava Misija OEBS-a u Srbiji, igra ključnu ulogu u povezivanju medijske zajednice i državnih institucija i treba da ostane platforma za razmenu informacija i podršku svim stranama.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]