• Mladim poljoprivrednicima 148 miliona dinara

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu organizovao je dodelu ugovora, u vrednosti 148 miliona dinara, poljoprivrednim proizvođačima mlađim od 40 godina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Mladim poljoprivrednicima 148 miliona dinara
  Foto: IN Medija

  Bespovratna podsticajna sredstva su dodeljena na osnovu konkursa za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini, koji su prvi put registrovali gazdinstvo u periodu od 1. aprila 2024. godini.

  Podsekretar Aleksandar Panovski rekao je da je, od momenta kada je prvi put objavljena ova konkursna linija 2017. godine, namera Pokrajinske vlade bila da preko resornog sekretarijata pomogne mladim poljoprivrednicima u izazovima prilikom njihovog započinjanja poslovanja u ovoj značajnoj privrednoj grani.

  Cilj ovog konkursa je da podrži nove mlade generacije poljoprivrednika koje su školovane za rad u ovom sektoru, podsticanje ostanka mladih u ruralnim područjima, te poboljšanje ukupnih uslova za njihov život na selu. I ove godine smo imali izuzetno interesovanje za ovaj konkurs u okviru kojeg dodeljujemo 127 ugovora, odnosno pružamo podsticaj za isto toliko porodica u našoj pokrajini, koje su za svoju egzistenciju odabrale bavljenje poljoprivredom. – rekao je Panovski.

   Među potpisnicima ugovora bili su mladi iz opština Žabalj, Inđija, Novi Bečej i gradova Novi Sad i Subotica, a najveće interesovanje je bilo za nabavku kvalitetnih priplodnih grla stoke.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]