• „Molim Vas donesite stolice, deca nemaju na čemu da sede“ očajnički apel profesorice iz Inđije

  Deca na praksi nemaju na čemu da sede, molim kolege da pomognu i donesu stolice ko kakve ima važno je da su čitave.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Molim Vas donesite stolice, deca nemaju na čemu da sede“ očajnički apel profesorice iz Inđije
  Foto: IN Medija

  Na održanoj sednici nastavničkog veća srednje škole „dr Đorđe Natošević“ 26. februara profesorica praktične nastave za smer kuvari-konobari zamolila je kolege da pomognu održavanje nastave tako što će doneti stolice kakve ko ima jer deca nemaju na čemu da sede.

  Naime ona je navela, kako tvrde izvori IN Medija koji su prisustvovali sednici, stolice koje su sada u okviru restorana u kom se održava praksa su polomljene i neuslovne za učenike te joj treba pomoć kolega da obezbedi minimalne uslove.

  Izvori navode da je profesorica u svojoj molbi kolegama navela da nije bitno kakve su stolice i od kog materijala te da je samo važno da su čitave.

  Nekolicina profesora ove škole za IN Medija kažu da su se šokirali molbom koleginice koja vapi za stolice kako bi održala nastavu đacima. Direktorica škole Elijana Mandić, tvrde profesori, zamolila je kolege da ako mogu donesu stolice i da ne komuniciraju sa medijima.

  Na pitanje upućeno načelnici Odeljenja društvenih delatnosti Opštine Inđija Ivani Babin da li je upoznata o nedostatku osnovih sredstava za održavanje nastave i da li se škola obraćala za pomoć odgovor je stigao brzo.

  -Poštovana, obaveštavam Vas da je potrebno da se za izjave ispred Opštine Inđija obratite Kabinetu predsednika Opštine. Obaveštavam –

  Isto pitanje upućeno je predsedniku Opštine Inđija Vladimiru Gaku koji nije odgovorio.

  Praktična nastava za smer kuvari-konobari odvija se u restoranu koji se nalazi u okviru FK „Inđija“

  -Nije istina da nema stolica, mogu sad da odem da fotografišem da deca sede. Restoran je izdat pre petnaestak godina srednjoj školi „dr Đorđe Natošević“ u kojoj se odvija nastava, za uslove nismo mi odgovorni ali odgovorno tvrdim da stolica ima. – kazao je za IN Medija predsednik FK Inđija Dragan Pilipović.

  Direktorica ove srednje škoole Elijana Mandić nije bila dostupna za komentar, za naš portal je rečeno da se nalazi na sastancima i da je najavila povratak u školu u popodnevnim satima.

  Profesori sa druge strane tvrde da konkretno za smer kuvari-konobari deca skupljaju pare za namirnice kako bi kuvali na praksi. Isto tako, tvrde oni, škola nema papir za štampanje i niz sredstava potrebnih za rad.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Javna rasprava o rebalansu budžeta od 27. aprila

  U ponedeljak, od 10 sati, održaće se sednica Opštinskog veća na kojoj će većnici doneti Zaključak o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine […]