• Momirović o najavljenom poskupljenju kafe od 1. jula: Pratimo situaciju

  Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas, komentarišući najavljeno poskupljenje kafe za 50 odsto od 1. jula, da je u ovom trenutku teško proceniti šta će se desiti na globalnom planu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Momirović o najavljenom poskupljenju kafe od 1. jula: Pratimo situaciju

  Kako je rekao, država neće dozvoliti da maloprodajni lanci iskoriste izazove na globalnom tržištu kako bi dogovorili podizanje cene.

  Nema nikakve sumnje da postoji kriza kada pričamo o logistici, kada pričamo o Vijetnamu, Indoneziji, gde se proizvodi kafa. S druge strane, u Brazilu i Južnoj Americi imaju drugačije izazove. Deluje da će tako biti. – rekao je Momirović za RTS.

  Dodao je da cena nafte ponovo raste, dok je cena struje za sada stabilna, iako je i to, kako je naveo, izazov dugoročno gledano, jer su postrojenja za proizvodnju u Ukrajini praktično devastirana.

  Mi ne smemo da isključimo nijedan scenario. Cena kafe je danas između 150 dinara i 190 dinara za 100 grama. Pratićemo situacij. –  kazao je Momirović.

  Na pitanje da li bi cena mogla da dostigne 300 dinara za 100 grama, Momirović je naveo da u ovom trenutku ne zna šta bi moglo biti.

   Prema njegovim rečima, nema sumnje da postoje kolebanja na globalnom tržištu.

  Država će pomno pratiti da li će te izazove koji su na globalnom tržištu, iskoristiti maloprodajni lanci da zajednički podignu cene. To naravno nećemo dozvoliti. To ćemo u startu sprečiti. Objektivne okolnosti ne možemo da ignorišemo. Ovo je tržišna ekonomija. – kazao je Momirović za RTS.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]