• MUP apelovao na građane: Ne ostavljajte uključene grejalice, ni malu decu bez nadzora kod šporeta

  Sektor za vanredne situacije MUP-a apelovao je na građane da, kako bi se izbegli požari, provere ispravnost svojih dimnjaka i peći na čvrsto gorivo

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP apelovao na građane: Ne ostavljajte uključene grejalice, ni malu decu bez nadzora kod šporeta

  U MUP-u apeluju na građane da ne ostavljaju uključene grejalice bez nadzora, ne preopterećuju elektroinstalaciju, da udalje nameštaj i drugi gorivi materijal od grejnih tela.

  Kako je navedeno, period od početka pa do kraja grejne sezone karakteriše povećanje broja požara na građevinskim objektima čiji se uzroci mogu svrstati u ljudski faktor – nepažnju ili nemar.

  Takođe su apelovali da građani ne odlažu pepeo u plastične kontejnere i u blizini gorivog materijala, ne ostavljaju uključene električne uređaje bez nadzora, odnosno treba da ih isključe kada izlaze iz kuće.

  Ne ostavljajte malu decu bez nadzora u prostoriji sa šporetom ili pećima koje imaju ložište na čvrsto gorivo ili električnom grejalicom.- opomenuli su iz MUP-a.

   Pozvali su građane da ako primete požar u građevinskim objektima, odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193 i slušaju savete vatrogasaca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Gorivo još poskupelo

  Dizel i benzin će, na pumpama u Srbiji, poskupeti danas u 15 sati, za po dva […]