• MUP: Čak 28% ukupnih prijava u Sremu za nasilje u porodici zabeleženo u Inđiji

  Od ukupnog broja prijava u Sremu za porodično nasilje čak 28% je iz Inđije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MUP: Čak 28% ukupnih prijava u Sremu za nasilje u porodici zabeleženo u Inđiji
  Foto: IN Medija

  Od početka godine do 1. maja u Sremu izrečeno je ukupno 300 mera po Zakonu sprečavanja nasilja u porodici, nasilje je prijavilo 70,5% žena i 29,5% muškaraca. U Inđiji je situacija gotovo ista kao i na region Srema 70,8% žena i 29,2 % muškaraca je prijavilo nasilje u porodici od ukupnog broja prijava, saopštavaju iz Policijske uprave Sremska Mitrovica.

   Od početka godine do 1. maja, na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, izrečeno je ukupno 300 hitnih mera, od kojih 206 hitnih mera zabrane učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj i 94 hitne mere privremeno udaljenje učinioca iz stana.

  -U ovom periodu nadležnim tužilaštvima podneto je 47 krivičnih prijava za krivično delo nasilje u porodici. Od početka godine, na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, porodično nasilje prijavilo je oko 70,5 odsto žena i oko 29,5 odsto muškaraca.- kažu za IN Medija u PU Sremska Mitrovica.

  U istom periodu, 1. januar – 1. maj 2024. na području Policijske stanice u Inđiji, po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, izrečene su ukupno 83 hitne mere, od kojih 52 hitne mere zabrane učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj i 31 hitna mera privremeno udaljenje učinioca iz stana.

  Nadležnim tužilaštvima podneto je 13 krivičnih prijava za krivično delo nasilje u porodici, navode iz PU Sremska Mitrovica.

  Od početka godine, na području Policijske stanice u Inđiji, porodično nasilje prijavilo je oko 70,8 odsto žena i oko 29,2 odsto muškaraca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Stanje sa rezervama krvi nepromenjivo – na minimumu

  Crveni krst Inđija i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine sutra od 8 do 11 sati u inđijskom Domu zdravlja sprovešće još jednu redovnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Svi koji se odazovu […]