• MZ Čortanovci: Nije istina da su se meštani obraćali zahtevom za organizovanje zbora građana

  Čortanovčani i predstavnici inicijative Kreni-promeni, održali su danas najavljeni protest ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Protest je najavljen poslednjeg dana kada je Ministarstvo imalo rok da se izjasni o peticiji meštana Čortanovaca za vraćanje železničke stanice tom selu. Organizatori tvrde da nisu imali podršku mesna zajednice dok Mirko Mijatović predsednik MZ Čortanovci kaže da ga niko nije kontaktirao u vezi sa bilo kakvim aktivnostima oko borbe za povratak stanice.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MZ Čortanovci: Nije istina da su se meštani obraćali zahtevom za organizovanje zbora građana
  Foto: nova stanica Beška/Čortanovci

  Organizatorka prikupljanja peticije Lana Šepelj Kosarčić za IN Medija je najavila održavanje zbora građana bez obzira na odluku Ministarstva, kako bi meštani utvrdili dalje korake u rešavanju ovog za njih egzistecionalnog problema. Zbor građana najavljen je za subotu 10. februara u prostorijama KUD „Mladost“.

  Prema ranijim navodima organizatora peticije predsednik mesne zajednice Čortanovci Mirko Mijatović na poziv da organizje zbor građana nije se oglasio. Sa druge strane predsednik MZ Čortanovci tvrdi da mu se niko nije obratio za organizovanje zbora građana.

  -Nikada mi se niko, osim vašeg medija nije obratio po pitanju zbora građana ili bilo kakvog učešća mesne zajednice u rešavanju ovog problema. Društvene mreže, na kojima su me pojedinci prozivali i pozivali, nisu mesto sa kog bi poziv trebao biti upućen. Ja nisam u obavezi da pratim društvene mreže niti su one merodavne za bilo kakve aktivnosti mesne zajednice – kazao je za IN Medija predsednik mesne zajednice Čortanovci Mirko Mijatović.

  Mijatović ističe da je dopis o projektu rekonstrukcije pruge u MZ Čortanovci stigao 2011. godine o čemu on ima pisan trag i od tada do sad niko se nije bavio pomenutim projektom.

  -Imam dopis koji je poslat MZ Čortanovci još 2011. godine o izgledu projekta rekonstrukcije pruge u kom se vidi šta je i kako planirano prilikom radova, tada se niko nije bavio tom problematikom i ja ne dozvoljavam da mi se na leđa postavlja teret da je moja greška što stanice nema. – kaže Mijatović.

  On napominje da je njemu kao i ostatku sela u interesu da prevoz meštana bude olakšan te da se slaže sa stavovima svojih meštana da problem treba rešavati.

  -Ukoliko mi se obrate meštani ili organizatori onako kako red nalaže, predajom zahteva, molbe ili poziva da se zbor meštana organizuje ja ću sa svojim saradnicima o tome razgovarati i naravno izaći u susret meštanima. Ali da ja na osnovu  komentara na društvenim mrežama organizujem zbor stvarno nisam u obavezi i ne želim. – zaključuje Mijatović.

  Nekadašnji predsednik MZ Čortanovci Živan Pašić za IN Medija kaže da će poziv predsedniku mesne zajednice danas biti upućen sa zahtevom da se meštanima ustupe prostorije mesne zajednice za održavanje zbora građana i da očekuje potvrdan odgovor.

  -Ukoliko ne budu želeli da nam ustupe prostor z ate namene imamo rešenje da zbor napravimo na otvorenom ili u klubu penzionera u Čortanovcima. – kaže za IN Medija Živan Pašić.

  Podsetimo, prilikom rekonstrukcije pruge Beograd – Novi Sad projektom je predviđeno ukidanje železničke stanice Čortanovci. Nakon 140 godina postojanja stanice stanovnici Čortanovaca ostali su bez železničke stanice koju nakon rekonstrukcje pruge “dele” sa beščanima. Za stanovnike oba mesta koji gravitiraju ka Novom Sadu, udaljena je oko 4 kilometra i nalazi se u atarima između dva sela. Osim udaljenosti i lose infrastrukture gradski prevoz za putnike nije usklađen sa redom vožnje vozova.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo