• Na dan protesta Čortanovčana, Gak najavio sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica Beška i Čortanovci

  Nezadovoljni meštani Čortanovaca zakazali su protest u ponedeljak, ispred zgrade Opštine Inđija, kako bi i na taj ukazali na problem ukidanja železničke stanice, nakon izgradnje brze pruge.
  S druge strane, prvi čovek Opštine Vladimir Gak zakazao je u to vreme sastanak sa, kako kaže, predstavnicima Mesnih zajednica Čortanovci i Beška kako bi se pronašlo “prelazno rešenje”.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na dan protesta Čortanovčana, Gak najavio sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica Beška i Čortanovci

  Trajno rešenje brzom i bezbednom pristupanju železničkoj stanici u Beški za meštane Beške i Čortanovaca biće rešeno intezivnijim polascima javnog gradskog prevoza, nakon završetka procesa javno-privatnog partnerstva, navodi se u saopštenju predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka.

  Kako se navodi, do tada, prelazno rešenje je prevoz putnika minibusevima koji će saobraćati između ova dva mesta sa železničkom stanicom u najfrekventnijim terminima.

  Zahtev da se vrati železnička stanica gde je nekad bila je, nažalost, nerealan i nemoguć zbog reljefnih i tehničkih mogućnosti izgradnje brze pruge, što je i navedeno od strane nadležnih iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. – kaže se u saopštenju predsednika opštine Inđija.

  U obraćanju javnosti, Gak je naveo i da je u ponedeljak zakazao sastanak sa „predstavnicima Mesnih zajednica Čortanovci i Beška gde očekuje da će oni predložiti četiri najvažnija polaska između tih mesta I železničke stanice na kojima bi saobraćao mini bus“.

  Ovo bi bilo prelazno rešenje dok ne završimo process javno-privatnog partnerstva čime bi se trajno rešio problem gradskog prevoza i pristupa železničkoj stanici.-kaže se u saopštenju Vladimira Gaka.

  Podsetimo da su meštani Čortanovaca prijavili protest koji će se održatiu u ponedeljak 4. marta, od 11 sati, ispred zgrade Opštine Inđija.

  Povod za protest je, kako navode, gubitak železničke stanice i nedostatak organizovanog prevoza do nove stanice koja se nalazi 6 kilometara od Čortanoca.

  Pored toga, jedan od povoda je i činjenica da se niko od lokalne vlasti nije odazvao pozivu kako bi prisustvovao na zboru građana koji je organizovan u tom selu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]