• Na jučerašnjem Svelitijumskom saboru u Loznici okupilo se između 3.200 i 3.500 ljudi

  Ovako velik odziv na protest u Loznici stoga upućuje na zaključak da u ovom trenutku u lokalnim zajednicama širom Srbije postoje veoma dobri preduslovi i potreban stepen galvanizacije za uspeh borbe protiv rudarenja litijuma u ovim krajevima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na jučerašnjem Svelitijumskom saboru u Loznici okupilo se između 3.200 i 3.500 ljudi
  Foto: Arhiv javnih skupova

  Na jučerašnjem Svelitijumskom saboru u Loznici okupilo se između 3.200 i 3.500 učesnika i aktivista iz raznih delova Srbije. Ova procena je dobijena određivanjem gustine i površine na temelju vlastitog materijala Arhiva javnih skupova.

  -Podsećamo da je uspešna borba protiv derivacionih mini hidroelektrana započela sličnom vrstom nacionalnog sabora ekoloških aktivista u Pirotu u septembru 2018. Na tom protestu se, u gradu koji je znatno veći od Loznice, tada okupilo oko 2.000 ljudi, što sugeriše da je mobilizacioni potencijal teme o iskopavanju litijuma još veći nego za MHE, kao i da je mreža lokalnih aktivista na nivou Srbije u međuvremenu znatno ojačala.- napominju iz Arhivajavnih skupova.

  Oni dalje navode da ovako velik odziv na protest u Loznici stoga upućuje na zaključak da u ovom trenutku u lokalnim zajednicama širom Srbije postoje veoma dobri preduslovi i potreban stepen galvanizacije za uspeh borbe protiv rudarenja litijuma u ovim krajevima.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]