• Na nepostojeće zahteve pred izbore stižu rešenja

  Sistemu 48 u ovoj godini upućeno je 100 puta manje zahteva nego na početku implementacije ovog sistema. Lokalna samouprava objavila je vest da su po zahtevima građana rešili probleme u Inđiji i Starom Slankamenu a da se ne zna ko je, kada i kome te probleme prijavio. Ono što je poznato je da se sasvim slučajno radovi pred izbore izvode u centralnim ulicama da ih što više građana vidi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na nepostojeće zahteve pred izbore stižu rešenja

  Lokalna samouprava objavila je vest da je na zahtev građana u Inđiji izvršena sanacija pešačke staze u Novosadskoj ulici kao I betoniranje trotoara u Starom Slankamenu. Pregledom zahteva upućenih “Sistemu 48”  za 11 meseci ove godine ni jedan od 48 zahteva građana nije se odnosio na pomenute radove.

  Iako se lokalna samouprava u objavljenoj vesti poziva “zahteve građana” oni su nepostojeći. IN Medija je kontaktirala Kabinet predsednika opštine Inđija da pojasne kada su se i kome obraćali građani sa svojim predlozima obzirom da to nije Sistem 48. Kabinet predsednika opštine nije imao odgovor na pitanja a odgovor nije dao ni direktor JP”Inđija put” Marko Gašić.

  U proteklih jedanaest meseci 2023. godine građani opštine Inđija su se 48 puta obratili  predstavnicima lokalne samouprave putem Sistema 48, pokazuje analiza IN Medije. Na samom početku implementacije pomenutog informacionog sistema, mesečni prosek zahteva građana je iznosio 400. dok u ovoj godini on iznosi svega 4,3 zahtev u mesecu što je gotovo 100 puta manje.

  Od 48 zahteva koje su građani uputili lokalnoj samoupravi 45 se odnosi na uličnu rasvetu, jedan nije u nadležnosti lokalne samouprave, jedan se odnosi na udarnu rupu koja je sanirana.

  Na prijavu građana od 20. jula ove godine da je “u ulici Đorđa Vojnovića, kod broja 65 , nakon nevremena, prepolovljeno drvo te da postoji mogućnost da padne na trotoar ili pešaka.”odgovor je stigao 4 dana kasnije

  – Poštovani, ekipe zelenila danima na terenu rade na otklanjanju posledica nevremena. Radnici zelenila rade po prioritetima i izaći će takođe i na lokaciju koju ste naveli u Vašem zahtevu u najkraćem roku kako bi rešili Vaš problem ali Vas molimo za malo strpljenja i razumevanja. Rok : 02.08.2023 –  piše u odgovoru  a status prijave problema 4 meseca posle naznačen je sa “u radu” odnosno još uvek nije rešen.

  Vest o da je na zahtev građana koji žive u zgradama „sremice“ u Novosadskoj ulici u Inđiji, izvršena je sanacija dela pešačke staze na kojoj se sakupljala kišnica i voda ulazila u podrume stigla je bez objašnjenja kada i kome su se građani obratili da bi ovaj problem bio rešen. Sasvim slučajno pomenuti radovi odvijali su se u centru Inđije uoči predstojećih izbora.

  Isti izbori omogućili su lokalnoj samoupravi da objave vest kako je na zahtev meštana betoniran je trotoar u Ulici Dr Borivoje Gnjatić u Starom Slankamenu.

  -Ovo je još jedna u nizu malih investicija koje znatno olakšavaju svakodnevni život.- navedeno je u kratkoj vesti.

  Kako je u novogodišnjem intervjuu naveo predsednik opštine Vladimir Gak, u 2022. godini je obavio više hiljada razgovora sa stanovnicima opštine Inđija. Veći deo tih razgovora, tvrdi predsednik opštine Inđija, je bio neformalan.  .

  – Ne znam koliko hiljada razgovora sam obavio ove godine, kao i svake prethodne. Kada pričamo o tim brojkama, to su samo brojke koje su evidentirane da u Kabinetu predsednika opštine, u stranačkim prostorijama ili na bilo kom drugom mestu. ali nigde se ne evidentira ono što razgovaram sa našim sugrađanima. na bilo kom mestu. Mnogo više je tih neformalnih razgovora  nego što je formalnih koje negde svi zajedno beležimo. – kazao je Gak početkom godine.

  Za razliku od „neformalnih razgovora“ o ličnim problemima, brojke pokazuju da se stanovnici opštine Inđija sve manje obraćaju lokalnoj samouzpravi putem Sistema 48 ili organizovanim javnim sastancima u zgradi opštine. Mada, neformalni razgovori sa građanima mogu biti odgovor na pitanje kome su se građani i u kojoj meri obraćali za izvedene radove uoči izbora u najprometnijim delovima grada.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo