• Načelnica finansija: Pročitajte Zakone pa pitajte, do sada sam ćutala jer je jedan čovek to zahtevao

  Oštra reakcija načelnice Odeljenja za finansije opštine Inđija koja je izazvala aplauz vladajuće većine i nemogućnost opozicije da replicira.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Načelnica finansija: Pročitajte Zakone pa pitajte, do sada sam ćutala jer je jedan čovek to zahtevao
  Foto: IN Medija

  Načelnica Matić je reagovala oštrim izlaganjem na račun pitanja i insistiranja odbornika Jovanovića o kapitalnim investicijama i nenamenskom trošenju budžetskih sredstava. Pre reakcije načelnice Vladimir Gak je po tezama obrazlagao iz kog razloga se ne realizuju projekti gradske pijace, zaobilaznice, vrtića Neven i ostalih najavljenih ulaganja. Poseban osvrt se odnosio i na sportski dinar i finansiranje klubova.

  Jovanović je u svom izlaganju napomenuo da je upravo takav odnos kakav zastupa lokalna samouprava prema prioritetima ono što je vladajuću većinu dovelo do „gubitka 5000 glasova na lokalnim izborima“ te da su ih građani kaznili „a tek će“ zaključio je Jovanović.

  Na temu o završnom računu opštine Inđija i izlaganje odbornika Jovanovića reagovala je načečelnica koja je na početku izlaganja konstatovala da je „izgleda rođen na pogrešnom mestu““ te da njegovo konstantno poređenje stanja  u Ljubljani dosadilo jer Ljubljana nije grad nakoji Inđija treba da se ugleda i sa čim da se poredi“.

  -Pitanja koja postavljate uopšte se ne tiču teme sednice, tema ove sednice je završni račun. Završni račun Opštine Inđija je jedan finansijski izveštaj, izveštaj na papiru dakle brojke na papiru. – nastavila je Matić.

  Ona je kazala da je jedino merodavno pitanje koje je postavio, u nizu pitanja, ono koje se odnosi na deficit odnosno suficit u bužetu.

  -Da li ste pročitali Zakon o budžetu i Zakon o budžetskom sistemu, ako jeste samo će vam se kazati.Vi ste odbornik četiri godine i bićete naredne četiri godine, bez tih Zakona o budžetu i budžetskom sistemu vreujte mi ni jedno vaše pitanje mi kao struka finansijska ne smatramo ozbiljno.- nastavila je načelnica Matić.

  Načelnica je potpuno neočekivano izrekla da to što „predsednikov tim“ ne reaguje na pitanja odbornika koji zastupaju interese građana, jeste lični uticaj predsednika Gaka da ne daju objašnjenja.

  Matić je u svom žustrom izlaganju praktično istakla da pitanja smeju da se postavljaju isključivo ako je onaj ko pita potkovan u istom rangu kao stručnjak za oblast kojoj je pitanje upućeno. U suprotnom neozbiljno je pitati i očekivati odgovor.

  -Vaša sva kritika usmerena na jednog čoveka, pre svega taj čovek ima ceo tim iza sebe. Koliko nas je puta do sada taj čovek lično on smirivao i govorio da ne demantujemo. Vaša pitanja nisu vezana sa strukom i sa onim što je realno stanje. – kazala je Matić navodeći da je njen istup mimo predsednikove volje i lični čin.

  -Zahtevam da se uputite u struku, do sad sam se trudila da ne reagujem.- nastavila je načelnica.

  Na kraju je istakla da lokalna samouprava ne funkcioniše kratkoročno te da sve odluke koje donosi su odluke koje su dugoročne. Napomenula je da smatra da je predsednik Gak zaboravio ili sa namerom nije izneo dugoročan plan na kom se odavno radi.

  -Predsednik neće da se hvali, ali naš plan za naredne četiri godine da izvršenje budžeta bude 95%. Ja toliko. – završila je Matić svoje izlaganje za  koje je dobila gromki aplauz.

  Izlaganje načelnice Odeljenja za finansije opštine Inđija je ujedno bila završna reč na sednici lokalnog parlamenta te ja nakon aplauza za finansijski izveštaj glasalo 28 odbornika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija