• Nadležni iz JP Ingas zadovoljni cenom

  „Mnogo povoljnije nego u okruženju“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nadležni iz JP Ingas zadovoljni cenom

  Prosečna cena prirodnog gasa za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje po regulisanim cenama, utvrđena je na osnovu maksimalno odobrenog prihoda i predviđenih količina prirodnog gasa za prodaju kupcima na javnom snabdevanju u Srbiji, viša je za 10,0% i iznosi 4,54 din/kWh bez poreza i taksi (odnosno 5,02 din/kWh sa porezima i taksama).

  Kako su ranije prenili mediji, Savet Agencije za energetiku Republike Srbije je na sednici održanoj 21.09.2023. godine dao saglasnost na odluke organa upravljanja 31 javnog snabdevača o novim cenama prirodnog gasa za javno snabdevanje, koje se primenjuju od 1. novembra 2023. godine.

  Direktor lokalnog distributera prirodnog gasa, Zoran Milićević navodi da je aktuelna cena i dalje jedna od najnižih u Evopri.

  Kako je direktor JP Ingas rekao na konferenciji za novinare, zadvovoljan je aktuelnim cenama.

  Vi znate da je to dirigovano od strane države, mi imamo sad ovo poskupljenje koje je bilo, mada je i to sve mnogo povoljnije nego u okruženju. Tako da smo mi zadovoljni i sa tim cenama. E sad, kakva je politika cena, i sami znate da to zavisi i od međunarodnih okolnosti tako da o tome ne bih raspravljao. – kazao je Milićević

  Cene gasa za potrošače u Srbiji će do maja 2024. godine biti na nivou koje važe od 1. novembra ove godine.

  U slučaju da dođe do poremećaja na tržištu, Vlada će, iz republičkog budžeta, proizvođačima i uvoznicima nadomestiti razliku.

  Ovo je predviđeno Uredbom o privremenoj meri ograničavanja cene gasa i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Republici Srbiji, u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa.

  Ova uredba odnosi se isključivo na količine prirodnog gasa namenjenog za potrošnju na teritoriji Srbije.

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]