• Nakon dva meseca: Ponovo moguće plaćanje struje na šalterima EPS-a (i Elektrovojvodine)

  Od danas je ponovo moguće plaćanje računa za struju na šalterima Elektroprivrede Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nakon dva meseca: Ponovo moguće plaćanje struje na šalterima EPS-a (i Elektrovojvodine)

  Šalteri nisu radili više od dva meseca zbog hakerskog napada.

  Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković rekao je za RTS da ponovo rade svi šalteri u celoj Srbiji, kao i da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu „Uvid u račun“ preko kog takođe mogu da plate svoje račune za struju.

  Istakao je da manje od 20 odsto potrošača plaća račune na šalterima i da veruje da će se ponudom novih usluga taj broj i dalje smanjivati.

  Živković je naveo da je snabdevanje potrošača bilo sigurno i stabilno u prazničnom periodu i da je sistem bio bezbedan sve vreme.

  Prateći sistemi su bili proveravani. Svi su vraćeni u prethodnu funkciju uz prateće aktivnosti koje su podrazumevale podizanje nivoa bezbednosti naših poslovnih softvera i poslovnih alata. – napomenuo je v. d. direktora EPS-a.

  Naglasio je da je proces digitalizacije u toku i da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu „Uvid u račun“ gde mogu da provere stanje svojih brojila, kao i da plate račun i da imaju uvid u prethodni period.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]