• Nastavnicu geografije Mirjanu Popović đaci i kolege ispratili u penziju

  Nakon 37 godina rada u prosveti nastavnica geografije Mirjana Popović danas je ispraćena u penziju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nastavnicu geografije Mirjanu Popović đaci i kolege ispratili u penziju
  Foto: Dragan Ignjatović

  Nastavnicu geografije Mirjanu Popović danas su u penziju ispratili njeni đaci iz osnovne škole „Jovan Popović“ priredivši joj iznenađenje. Svoju prvu generaciju dobila je davne 1987. godine.

  Ispraćaj u penziju profesorice geografije Mirjane Popović danas su uz iznenađenje priredile kolege i učenisi osnovne škole Jovan Popović iz Inđije. Omiljena nastavnica svoj radni vek započela je 1987. godine u srednjoj školi da bi kroz svoju karijeru predavala i osnovcima.

  U intervjuu koji je dala za školski sajt učeniku Viktoru Ćaliću iz VII-1, Mirjana napominje da su njeni najveći uspesi kao pedagoga ustvari uspesi njenih učenika koji su postizali značajne rezultate na takmičenjima.

  -Kruna moje karijere je poziv poslednje generacije na proslavu 30 godina mature. Dece ima onakve i ovakve i mislim da mi je to ustvari najveće priznanje upravo od strane dece koje sam dočekala. – kazala je Popović u intervjuu za školski sajt.

  Ona dalje ističe da se geografija desila slučajno, da su njeni planovi bili široki od arheologije do književnosti ali se na kraju opredelila za geografiju. Smatra da bi, kada bi opet imala priliku, radila sa decom da je to poziv koji njoj leži i ne bi ga menjala.

  Najzahvalnija je na tome što u penziju odlazi sa dobrim mentalnim zdravljem, poštovanjem koje je stekla kod kolega i učenika i da je njen životni moto „vedrina, optimizam i iskrenost u nastupu što se mora videti“. Nakon 37 godina rada u prosveti nastavnica geografije Mirjana Popović danas je ispraćena u penziju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Letovanje za decu iz socijalno ugroženih porodica

  Grupa od pedesetoro dece iz socijalno ugroženih porodica iz inđijske opštine 25. jula putuje na more u Baošiće, u odmaralište Crvenog krsta Srbije, saopšteno je iz lokalne […]

  Poklon laptopovi za školsku 2022/23 godinu

  Sa godinu dana zakašnjenja, danas su uručeni laptopovi vukovcima, sportistima i učenicima koji su postigli rezultate na republičkim takmičenjima za školsku 2022/23 godinu. […]