• NDNV: Ani Lalić prete smrću zbog stava o crkvi na Limanu, posledica opasnog narativa lokalne vlasti

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) prijavilo je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal pretnje smrću koje je dobila predsednica tog udruženja Ana Lalić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NDNV: Ani Lalić prete smrću zbog stava o crkvi na Limanu, posledica opasnog narativa lokalne vlasti
  Foto: NDNV

  Od tužilaštva se očekuje najbrža reakcija u cilju otkrivanja učinioca krivičnog dela i njegovog daljeg procesuiranja, saopštio je NDNV.

  Naveli su da je Ana Lalić, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na Limanu, dobila niz najgorih uvreda i pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

  -Upozoravamo javnost da je u toku izazivanje namernih tenzija u Novom Sadu, koje je inicirano od strane gradske vlasti, pred održavanja lokalnih izbora u Novom Sadu, gde se kao povod koristi izgradnja crkve na Limanu, kako bi se građani koji su protiv izgradnje predstavili kao protivnici vere, srpstva i pravoslavlja. Smatramo da su pretnje upućene Ani Lalić upravo posledica ovog opasnog narativa koji dolazi sa samog vrha lokalne vlasti i Srpske pravoslavne crkvenaveo je NDNV.

  Ana Lalić je sinoć na tribini u Dubrovniku pročitala pretnje smrću koje je dobila putem društvenih mreža. 

  Upućen joj je i veliki broj psovki i teških šovinističkih uvreda. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Mladim poljoprivrednicima 148 miliona dinara

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu organizovao je dodelu ugovora, u vrednosti 148 miliona dinara, poljoprivrednim proizvođačima mlađim od 40 […]