• NDNV: Bezbednost novinara u Novom Sadu ugrožena, institucije da obezbede sigurne uslove za rad

  Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije osuđuje pritiske i pretnje kojima su izloženi novinari koji su izveštavali o protestima ispred Centra za socijalni rad u Novom Sadu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NDNV: Bezbednost novinara u Novom Sadu ugrožena, institucije da obezbede sigurne uslove za rad

  NDNV poziva nadležne organe da novinarima obezbede sigurne uslove za rad.

  Podsećaju da je zbog izveštavanja o odlukama Centra za socijlani rad i protestima koji su usledili više novinara izloženo brutalnim uvredama i pritiscima pojedinaca i grupa koji svoje nezadovoljstvo radom institucija demonstriraju napadima na novinare.

  Jezivim uvredama i pretnjama izloženi su reporter 021 Žarko Bogosavljević i reporterka N1 Ksenija Pavkov, samo zbog toga što su profesionalno izveštavali o ovoj veoma osetljivoj temi. Upozoravamo institucije da zbog dugogodišnjeg ćutanja na pretnje novinarima ne samo da snose odgovornost za ugrožavanje njihove bezbednosti, već i podstiču nasilje prema novinarima. To je izuzetno opasan put za celo društvo, jer tamo gde nema bezbednosti za novinare nije bezbedan niti jedan građanin. – navode iz NDNV.

  Dodatno, pozivaju i građane da „stanu u odbranu novinara i izvrše pritisak na institucije kako bi delovale u skladu sa zakonom“.

  Sugerišemo novinarima i novinarkama da prijavljuju sve slučajeve pretnji, a medije da od nadležnih institucija traže zaštitu svojih saradnika prilikom terenskog izveštavanja. Zbog eklatantnog narušavanja bezbednosti novinara, ali i izostanka reakcije institucija, NDNV će zatražiti pomoć relevantnih međunarodnih organizacija. – navode iz ovog društva novinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Dnevni voz Novi Sad – Bar saobraća od 14. juna

  Počela je prodaja karata za dnevni barski voz koji saobraća od Novog Sada do Bara i obratno. Kao i ranije, večernji voz za Bar kreće iz Zemuna.  Voz od Novog Sada do Bara će saobraćati od 14. […]