• Ne ćuti Kulturni centar, ćuti Ružica Jovanović

  Iako se sama javila za reč na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta i ponudila da njen rad bude proveren u ličnom razgovoru na bilo koju temu o radu ove Ustanove, Ružica Jovanović je svoju reč pogazila nakon tri dana računajući i vikend.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ne ćuti Kulturni centar, ćuti Ružica Jovanović

  Iako je pred lokalnim parlamentom najavila mogućnost otvorenog razgovora o svom radu kao direktorici Kulturnog centra Inđija, Ružica Jovanović pogazila svoju javno izgovorenu reč  nakon tri dana.

  Na poslednje održanoj sednici lokalnog parlamenta 30. novembra, u okviru rasprave o radu Kulturnog centra Inđija i odbijanju tribine inicijative „ProGlas“ Ružica Jovanović uvređena reakcijom javnosti i za to kriveći opozicione odbornike obratila se parlamentu.

  Šlagvort za izlaganje Jovanovićeve napravio je predsednik opštine Vladimir Gak koji je kazao da je očekivao pohvale za rad ove ustanove, za ulaganja koja su ove godine urađena kao i racionalnoj raspodeli zakupa sale. Gak je kazao da sada nije slučaj kao što je to bilo u prošloj vlasti neko organizuje džez festival koji prati 5 ljudi, sada je sala dupke puna.

  Jovanovićeva se nadovezala na izlaganje predsednika Gaka smatrajući da se prema njoj i njenom radu „gaji lični animozitet“

  -Vi imate lični animozitet prema meni kao direktoru Kulturnog centra, najmanje što sam očekivala u ovom trenutku je da pohvalite Ustanovi Kulturni centar apsolutno u svim oblastima.- kazala je Jovanović.

  Ona je nastavila izlaganje nabrajajući organizacije događaja u toku godine kao i rekonstrukciju fasade i unutrašnjosti Kulturnog centra.

  – Što se tiče izjava i konstatacija da ja loše radim, ja bih Vas lično pozvala da dođete u KC i da direktno sa mnom razgovarate i da uputite pitanja koje god vrste i teme o kojima ću vrlo rado dati odgovor.- rekla je Jovanovićeva.

  Nakon sednice lokalnog parlamenta IN Medija je uputila niz pitanja Ružici Jovanović o kojima bi novinari želeli da se informišu a o kojima u javnosti nije bilo govora. Mejl upućen računovodstvu Ustanove prenosimo u potpunosti.

  Poštovani, direktorica Kulturnog cenra Inđija na sednici Skupštine opštine Inđija održanoj 30. novembra 2023. godine pozvala je sve koji žele da se upoznaju sa radom i funkcionisanjem Ustanove „slobodno dođu i pitaju šta ih zanima“. Sa tim u vezi najavljujem dolazak novinarke i gavne i odgovorne urednice Verice Marinčić u nedelji koja sledi potrebno je da direktorica Ružica Jovanović izabere termin koji joj odgovara od ponuđenih sledećih termina:

  Ponedeljak 4. decembar 2023. godine termin od 8 do 10 časova

  Utorak 5. decembar isti vremenski period od 8 do 10 časova

  Četvrtak 7. decembar od 8 do 13 sati

  Petak 8. decembar od 8 do 10 časova

  Razgovor bi bio sniman audio i video, celokupno od momenta ulaska novinara u zgradu do momenta izlaska iz iste. Pitanja koja zanimaju novinarku su u vezi sa navodnim mobingom nad zaposlenima, davanje na uvid kompletnih ugovora o organizaciji manifestacije Scena fest od 2016. godine do 2023. godine kao i manifestacije Summer sound festival. Isto tako nabavka laptopova, kesa za usisivač kulturnog centra, javna nabavka za izvođače svih radova od 2016. do 2023. godine, rad kafića nabavke piča, reprezentacija, ugovori sa pozorišnim trupama, ugovori sa spremačicama, ugovori sa osobljem u kafiću KC, putni nalozi, stanje automobila KC i njegove popravke.

  Poseban akcenat biće stavljen na odluku o boji fasade prilikom rekonstrukcije kao i dozvole za izmenu autorskog dela u šta spada sama izgradnja Kulturnog centra Inđija i izgled. Potrebno je dostaviti na uvid ugovor o dozvoli izmene boja enterijera i eksterijera Kulturnog centra Inđija koji je sklopljen sa projektantom zgrade Kulturni centar

  Da bi razgovor što kraće trajao a bio što efikasniji predlažem da svu traženu dokumentaciju dobijem kopiranu prilikom posete.

  Srdačno Verica Marinčić”

  Odgovor na upućen mejl nije stigao uprkos tvrdnjama direktorice Jovanović da je otvorena za razgovor o svom radu kako bi demistifikovala suprotne tvrdnje.

  Na poziv novinara IN Medija u Kultunm centru je uposlena u računovodstvu kazala je da nema odgovora na mejl i da je direktorica na sastanku. Na insistiranje da se IN  Medija dostave termini kada direktorica dolazi na posao i koliko na istom boravi posle kategoričkog odbijanja odgovor je da je direktorica u Ustanovi do 15 sati svakog dana kada nije na sastanku u opštini.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo