• Ne otvarajte poruke u kojima se traži „ažuriranje“ podataka

  MUP je upozorio građane da, ukoliko dobiju SMS ili „e-mail“ poruku u kojoj se traži „ažuriranje“ ličnih podataka, zbog navodne isporuke ili isplate, ni u kom slučaju ne otvaraju linkove.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ne otvarajte poruke u kojima se traži „ažuriranje“ podataka

  Reč je o „fishing“ porukama čiji cilj je krađa ličnih i osetljivih podataka u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, naveo je MUP u objavi na društvenim mrežama

  Ukoliko dobijete SMS ili „e-mail“ poruku u kojoj se od vas traži „ažuriranje“ ličnih podataka, zbog navodne isporuke ili isplate, ni u kom slučaju ne otvarajte linkove koji su navedeni u poruci niti na bilo koji način ne stupaju u komunikaciju sa pošiljaocima, upozorava MUP Srbije.

  Reč je o „fishing“ porukama čiji cilj je krađa ličnih i osetljivih podataka u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, naveo je MUP u objavi na društvenimm mrežama.

  Ukoliko ste ipak otvorili link u poruci i ostavili svoje lične podatke, o tome odmah obavestite Službu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Posebno javno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

  Lične podatke na internetu delite samo u izuzetnim slučajevima i to kada prethodno proverite validnost fizičkih ili pravnih lica koji podatke potražuju.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija