• Ne postoji dovoljno dobar naslov za saopštenje JKP „Vodovod i kanalizacija“

  JKP Vodovod i kanalizacija juče je obavestio potrošače da štede vodu da bi već danas objavili da ih potrošači nisu poslušali. Za neposlušnost najavljena je i kazna, potrošačima, restrikcije vode tokom noći.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ne postoji dovoljno dobar naslov za saopštenje JKP „Vodovod i kanalizacija“
  Foto: IN Medija

  U saopštenju za javnost ovo preduzeće navodi da je tokom jučerašnjeg dana sa izraženo visokim temperaturama vazduha, i pored apela JKP „Vodovod i kanalizacija Inđija JP“, potrošnja je bila visoka.

  Posledica ovoga je da je već  10.07.2025 (datum je u saopštenju ispisan sa godinom dana unapred) bio značajno niži nivo vode u rezervoaru nego što je bio u utorak ili ponedeljak ujutru. Iako se situacija prema objašnjenju vodovoda iz sata u sat menja, na gore u istom saopštenju ovog preduzeća kažu da situacija trenutno nije alarmantna.

  Ali, nastavlja se saopštenje,  ako se nastavi trend smanjenja  nivoa vode u rezervoaru sa kojim se započinje dan, odnosno onaj deo dana u kome je potrošnja najveća, JKP „Vodovod i kanalizacija“ može doći u situaciju da jako teško može da obnovi rezerve vode na neki pristojan nivo koji bi omogućio stabilno vodosnabdevanje svih potrošača tokom većeg dela dana.

  To je značajan problem ako se uzme u obzir prognozirano trajanje i visoke temperature ovog toplotnog talasa.

  -Iz tog razloga, JKP „Vodovod i kanalizacija“ obaveštava potrošače da, ukoliko se nastavi visoka potrošnja tokom današnjeg dana, postoji mogućnost da dođe do iskučenja vode tokom noći, sa ciljem izbegavanja prethodno opisane situacije, odnosno dolaska u nepovoljnu situaciju u kojoj bi mogućnost delovanja bila značajno umanjena.- navodi se u saopštenju.

  JKP „Vodovod i kanalizacija“ se zahvaljuje potrošačima na dosadašnjoj saradnji i razumevanju.

  U saopštenju se zaključuje da u slučaju promena stanja sa vodosnabdevanjem potrošači će biti obavešteni i ovo preduzerće se zahvaljuje na razumevanju i saradnji građana sa, ne navodi se kim.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija