• Nema odgovora koliko će koštati manifestacija „Plivanje za časni krst“

  Za razliku od proteklih godina gde se u budžetu opštine Inđija moglo videti koliko novca će biti utrošeno za opštinske manifestacije, ove godine je i to tajna. Ukupan iznos je 29,4 miliona dinara novca građana ali nije obrazloženo šta tačno građani plaćaju. Osim što nije obrazloženo u budžetu lokalna samouprava ćuti i na pitanje novinara u interesu javnosti – kako se troši novac građana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nema odgovora koliko će koštati manifestacija „Plivanje za časni krst“

  Ove godine prva manifestacija u organizaciji Opštine Inđija za koju se ne zna koliko će koštati građane je – plivanje za časni krst. U budžetu opštine Inđija nije naznačeno za koje manifestacije će biti utrošeno 29,4 miliona dinara u 2024. godini. Novac kojim se raspolaže iz „džepova građana“ u ovogodišnjem budžetu nije obrazložen kome, koliko i za šta se opredeljuje.

  Manifestaciju „Plivanje za Časni Krst“ građani Inđije prošle godine platili su  million dinara što je u odnosu na 2022. godinu za 300 hiljada dinara više. Manifestacija se održava od 2018. godine na Jarkovačkom jezeru. Za organizaciju je zadužena Srpska pravoslavna crkva – crkvena opština Jarkovci i lokalna samouprava novcem građana Inđije.

  Manifestacija plivanja za Časni krst, prošle godine koštala građane Inđije 300.000 dinara više nego  2022. godine kada je za ovaj događaj izdvojeno 700 000 dinara a gotovo duplo više nego 2021. godine kada su građani platili ovu manifestaciju 525.000 dinara.

  Ove, 2024. godine iznos kojim će ova manifestacija biti podržana nije naveden u opštinskom budžetu, pored tajnosti iznosa ove godine nije poznato ni ko tačno organizuje manifestaciju. Do sada je organizacija bila na Turističkoj organizaciji Opštine Inđija ali ove godine u pozivu građanima da se prijave nije naveden organizator ali je na plakatu stavljen logo opštine.

  Za tri sata koliko je poziv za prijavu učesnika bio vidljiv na zvaničnoj Fejsbuk stranici lokalne samouprave klikom na link koji vodi do prijave naznačeno je da su mesta popunjena I da nije moguće prijaviti se.

  Broj učesnika za plivanje za časni krst je ograničen, što znači da se u roku od 3 sata za ovu manifetaciju prijavio maksimalan broj učesnika – 50.

  Osim broja učesnika i mesta održavanja nije poznato više detalja o čemu za In Medija nisu želeli da govore u Kabinetu predsednika opštine Inđija, odeljenju finansija Opštine Inđija i Turističkoj organizaciji opštine Inđija. Sudeći prema budžetu za 2024. Godinu ova manifestacija građane neće koštati više od 29,4 miliona dinara.

  Na javnoj raspravi o rebalansu budžeta održanoj 2. Avgusta 2023. Godine In Medija je pitala načelnicu finansija opštine Inđija za šta se tačno troši novac opredeljen za manifestaciju plivanje za časni krst, obzirom da su sve usluge besplatne (prisustvo lekara, volontera Crvenog krsta, policije, sveštanika) Naić je odgovorila da pretpostavlja da je u pitanju kupovina bade mantila za učesnike.

  IN Medija: S obzirom da bade mantil na tržištu u Inđiji može da se nađe po ceni od 1.500 do 3000 dinara, prostom računicom se dolazi do rezultata da u slučaju kupovine najskupljih bade mantila za učesnike cifra može da iznosi 150.000 dinara. Za čega je utrošeno još 850.000 dinara?

  Naić – Ne znam, to je samo pretpostavka.

  IN Medija: Po utošenom novcu, kako kažete za bade mantile, stiče se utisak da učesnici dobijaju Versaćijeve mantile.

  Ove godine lokalna samouprava svoj krug tajnosti u trošenju sredstava za manifestacije grada potpuno je zatvorila, nije poznato koje će manifestacije biti finansirane novcem građana, u kojim iznosima i za koje namene.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo