• Nema rešenja za Čortanovce, nastavlja se borba meštana i širi na jug Srbije

  Danas je održan najavljeni protest meštana Čortanovaca ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Istovremeno održan je zakazani sastanak u Ministarstvu sa predstavnicima meštana, lokalne samouprave, predstavnici infrastrukture železnice, CIP i Srbijavoza.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nema rešenja za Čortanovce, nastavlja se borba meštana i širi na jug Srbije
  Foto: IN Medija

  Sastanak je sazvala pomoćnice ministra za železnice i intermodalni transport Anite Dimovski a prisustvovali su pored predstavnika meštana i  predstavnici Opštine Inđija načelnik privrede Dragan Ibročić kao i zamenik predsednik opštine Milan Končarević. Osim toga sastanku su prisustvovali predstavnici infrastrukture železnice, CIP-a i Srbijavoza.

  -Sastanak je ubrzo napustila pomoćnica ministra dok su ostali predstavnici odgovornost prebacivali sa jednih na druge. Konačnog zaključka ili bilo kakvog pomaka ovaj sastanak nije dao. Opštini Inđija je naloženo da treba da reše prevoz putnika do i od stanice te da je taj problem kao i svaki drugi u vezi sa stajalištem isključivo na Opštini Inđija. – kaže Lana Šepelj Košarčić.

  Ona ističe da su podvukli svim učesnicima dijaloga da obećani autobuski prevoz od stanice ka selu i obrnuto ne saobraća gde su predstavnici lokalne samouprave pobili tu činjenicu izjavom da nema zainteresovanih putnika na toj relaciji.

  -Mi, meštani smo doneli i tehničko rešenje u šest tačaka koje je radio saobraćajni inženjer železničkog saobraćaja gde je pokazano mmidealno rešenje i prosto rešenje našeg problema. Na to projektno rešenje koje smo ponudili ostali učesnici su ostali bez reči, jer rešenje jeste izvodljivo samo je pitanje dobre volje. – kaže Šepelj Košarčić.

  Meštani Čortanovaca će nastaviti svoje napore da do aktiviranja stajališta dođe što uključuje dalje proteste I napore u ostvarivanju cilja.

  -Pored toga animiraćemo stanovništvo koje se nalazi na potezu pruge koja se rekonstruiše Beograd – Niš, gde je projektom predviđeno ukidanje čak 18 stajališta na 100 mkilometara pruge. To automatski obuhvata 12.000 ljudi koji će biti oštećeni za prevoz putnika. Taj potez gde je projektom predviđeno ukidanje 18 stanica je na relaciji Velika Plana – Niš. – kaže ona.

  Ona ističe da će uz pomoć Kreni promeni animirati lokalno stanovništvo od Velike Plane do Niša kako bi na vreme sprečili da ih projekat rekonstrukcije pruge potpuno odseče od sveta ukidanjem stanica. Isto tako ona tvrdi da je osnovni problem što se u tim projektima kkoje radi CIP uopšte ne obrašća pažnje na stajališta nego na železničke stanice, te sva manja mesta uz prugu koja su do sad imala stajalište i vozni saobraćaj gube konekciju sa matičnim gradovima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija