• Nema zainteresovanih za izgradnju kapele u Čortanovcima

  Javna nabavka za izgradnju mesne kapele u Čortanovcima obustavljena je jer se pozivu  na tender niko nije odazvao.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nema zainteresovanih za izgradnju kapele u Čortanovcima

  Postupak javne nabavke za izgradnju mesne kapele u Čortanovcima obustavljen je iz razloga što nije dostavljena ni jedna ponuda. Ukupna procenjena vrednost nabavke, za koju niko nije zainteresovan, je 3,3 miliona dinara bez PDV a javni poziv za podnošenje ponuda i konkursna dokumentacija dostavljeni su Portalu javnih nabavki 15. decembra.

  Elektronsko otvaranje ponuda sprovedeno je 26. decembra gde je komisija ustanovila da se pozivu niko nije odazvao te je predloženo naručiocu, u ovom slučaju Opštini Inđija, da donese odluku o obustavi postupka javne nabavke.

  Podnosioc javne nabavke prihvatio je preporuku i doneo odluku o obustavi javne nabavke koju potpisuje predsednik opštine Vladimir Gak.

  Gak je, govoreći o budžetu i planovima za ovu godinu, rekao da meštani Čortanovaca mogu očekivati rekonstrukciju ulica al ii projekat nikad završene kapele na mesnom groblju.

  Podsetimo da je direktor JKP „Komunalac“ Dušan Lemajić ranije izjavo  da je izgradnja kapele trebala da počne još 2019. godine, ali su se čekali projekti izgradnje, te da su su planska dokumenta završena sa malim zakašnjenjem i da očekuje su da će lokalna samouprava do kraja 2019. godine uspeti da objavi javni poziv za izbor preduzeća koje će graditi objekte.

  Prilikom rebalansa budžeta za 2022. godinu, predsednik opštine Vladimir Gak ponovo je najavio izgradnju kapele na mesnom groblju u Čortanovcima.

  On je tada kazao da će sa dolaskom “prvih lepih dana početi izgradnja kapele u Čortanovcima” i da su postojali određeni problemi u vezi sa parcelom na kojoj će se graditi objekat ali da su oni rešeni i stvoreni su uslovi da se krene sa gradnjom.

  Na sednici lokalnog parlamenta, Gak je rekao da je raspisana javna nabavka, druga po redu. Na prvu, kaže, se niko od ponuđača nije javio.

  – Ponovo je raspisana sada javna nabavka ya izgradnju kapele, to je drugi put. Prvi put se niko nije javio. Zašto se nije javio? To je ono pitanje čuveno – zato što svi ljudi koji se bave nekom vrstom gradnje, znate svi das u angažovani na sve strane id a se mnogo više danas zaradi  na bilo kom gradilištu od Subotice pa do Niša i dalje. Dakle, pre nego što se to završi sa ovim našim cenama a one su takve kakve su jer mi moramo dati. Iskreno se nadam će se neko javiti. – kazao je Vladimir Gak.

  Ni drugoj javnoj nabavci se niko nije odazvao.

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]