• NIN: Zataškan udes koji je izazvao Branislav Nedimović, a u kom je teško povređen motociklista

  Funkcioner SNS i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović izazvao je saobraćajnu nezgodu 8. septembra 2022. godine u Beogradu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  NIN: Zataškan udes koji je izazvao Branislav Nedimović, a u kom je teško povređen motociklista
  Foto: N1

  U tom udesu je teške telesne povrede zadobio vozač motora G.R. (1978).

  NIN piše da je ta nezgoda „munjevito zataškana“.

  Udes se dogodio u vreme kada je Nedimović bio ministar, u Beogradu 8. septembra 2022. godine, u 19.20 časova, a kako NIN navodi, o tome nigde nije objavljena ni jedna jedina reč.

  Uz dosta propusta, zataškavanje je potom nastavljeno i u Višem javnom tužilaštvu, odnosno Trećem osnovnom javnom tužilaštvu koje se nije pomerilo u istrazi godinu i po dana, dodaje se u tekstu.

  Nedimović je vozio beli džip marke „škoda“.

  Vozilo nije njegovo, niti vlasništvo Vlade, čiji je tada bio član, već Gradske uprave za Opštu upravu iz Sremske Mitrovice, piše NIN i dodaje da Nedimović kao član Predsedništva SNS slovi za funkcionera koji „drži“ vlast naprednjaka u toj sremskoj opštini.

  Nedimović je izazvao saobraćajnu nezgodu na raskrsnici ulica Pariske komune i Studentske, na Novom Beogradu, koja je regulisana semaforima. Skretao je levo i udario motociklistu kome je bilo zeleno svetlo i imao pravo prvenstva u odnosu na ministra.

  Prema policijskom izveštaju u koji je NIN imao uvid, a koji je poslat Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, za udes je odgovoran ministar, a motociklista je zadobio teške telesne povrede.

  Prema saznanjima NIN, tužiteljka koja je trebalo da izađe na uviđaj Marina Jevtić, nakon poziva policije sa terena, pozvala je pretpostavljene. Krug poziva oko ministra se zavrteo i odgovor je bio da se ne izlazi na teren.

  U vreme kada je NIN počeo da istražuje slučaj predmet je u Trećem opštinskom javnom tužilaštvu i dalje bio pod oznakom KTR, konkretno kod visokog funkcionera SNS KTR 2538/22. Kako se navodi, KTR je tužiteljska oznaka koja znači da je čitav događaj još na nivou izveštaja, nema istrage, niti krivične prijave.

  NIN je pokušao da dobije odgovore od Nedimovića. Pozvali su ga nekoliko puta na telefon na koji se inače javlja novinarima, a potom i pitanja za njega poslali na Upravu Fudbalskog saveza Srbije za koja im je rečeno da će biti prosleđena Nedimoviću, ali odgovore nisu dobili.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija