• Niz predloga bez rešenja za Čortanovce

  Na danas održanom sastanku predstavnika građanske inicijative za izgradnju voznog stajališta u Čortanovcima sa predstavnicima lokalne samouprave, predstavnicima resornog ministarstva, Železnica Srbije, CIP-a i predstavnicima “Laste” izvedeno je nekoliko zaključaka.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Niz predloga bez rešenja za Čortanovce
  Foto: IN Medija

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak smatra da je ovim sastankom stavljena tačka na bilo kakvu mogućnost izgradnje stajališta, po njegovom mišljenju razloga da se lokalna samouprava bori za svoje građane.

  CIP smatra da rešenje postoji ali ne i opravdanost, resorno ministarstvo predlaže eksproprijaciju atara i izgradnju putnog prilaza, Lasta potvrđuje da je prevoz loš i neizvestan dok predstavnici inicijative najavljuju novi zbor meštana i dalje korake u borbi za stajalište.

  Predstavnici građanske inicijative za izgradnju vozunog stajališta za IN Medija kažu da će u toku današnjeg dana biti održan zbor građana na kome će biti predstavljeni svi zaključci sastanka. Oni ističu da je potrebno da se meštani Čortanovaca izjasne da li je prihvatljivo da se umesto stajališta izgradi put u dužini od 1700 metara koji bi skratio razdaljinu do stanice Beška. Taj predlog je dat od strane resornog ministarstva u kojem je napomenuto da će o tome biti obavešten ministar Goran Vesić.

  -Naime, predstavnici ministarstva predlažu da se izvrši eksproprijacija zemljišta u atarima Čortanovaca i na tom mestu izgradi put u dužini od nekih 1700 m etara, što bi skratilo razdaljinu do već postojeće stanice Beška. Mi ne možemo dati odgovor u ime celog sela da li je to prihvatljivo ili ne, moramo sazvati zbor pa da razmatramo to rešenje. – kažu iz inicijative.

  Osim ministarstva, CIP je takođe imao izlaganje na temu stajališta u Čortanovcima gde je iznet podatak da je sve moguće uraditi pa I stajalište u Čortanovcima ali da to nije “opravdano”. Iz CIP-a poručuju, kažu predstavnici inicijative građana, da bi to znatno usporilo vozni saobraćaj.

  Predstavnik Laste se složio sa ukazom predstavnika Čortanovčana da meštani ovog sela nemaju poverenja u Lastu jer često kasni, kvare se ili uopšte ne saobraćaju. Ponuđeno rešenje ovog prevoznika je da još jednom razmotre mogućnost oko pojačavanja broja polazaka na ovoj relaciji.

  Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak smatra da je ovim sastankom stavljena tačka na inicijativu za povratak stajališta ovom selu.

  Predstavnici inicijative najavljuju zbor građana na kom će o detaljima sastanka izvestiti meštane i zajednički doneti planove za dalje delovanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija