• Nova pravila za vozače električnih trotineta važe od 15. juna

  Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je danas nova pravila za vozače električnih trotineta koja stupaju na snagu od 15. juna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Nova pravila za vozače električnih trotineta važe od 15. juna
  Foto: Pixabay

  Oni će moći da učestvuju u saobraćaju samo ako imaju nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja, a moći će da voze električni trotinet na biciklističkim stazama, pešačko-biciklističkim stazama ili biciklističkim trakama.

  Ukoliko ne postoji predviđena staza, vozač električnog trotineta može se kretati kolovozom na putu na kome je ograničena brzina kretanja 30 kilometara na sat, odnosno 50 ukoliko ima više od 18 godina. – navedeno je u objavi Ministarstva na Instagramu.

  Vozači će takođe morati da nose svetlobojni prsluk tokom vožnje kolovozom, ali i biciklističkom stazom noću i u uslovima smanjene vidljivosti.

  Vozač je u obavezi da nosi zaštitnu biciklističku kacigu, a tokom vožnje zabranjeno je korišćenje slušalica i audio uređaja na oba uva. – ističe MUP.

  Na električnom trotinetu neće smeti da se vozi više osoba, a vozač će prilikom prelaženja ulice morati da siđe sa trotineta i da je pređe pešice, osim na prelazu biciklističke staze.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]