• Novi Sad: Gradiće se crkva pored parkinga kod Štranda – da se pomolite za mesto

  Pred novosadskim odbornicima će se sledeće nedelje naći Predlog odluke o izradi Plana generalne regulacije rekreativnog područja „Štrand-Kabel“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi Sad: Gradiće se crkva pored parkinga kod Štranda – da se pomolite za mesto
  Foto: 021.rs

  Kako piše 021.rs, Plan će obuhvatiti deo od nasipa, uz glavni pristup Štrandu, do preseka sa Fruškogorskom ulicom.

  Površina obuhvaćena planom iznosi približno dva hektara.

  Uz glavno novosadsko kupalište, pored parkinga, urbanisti planiraju da grade verski objekat, a oko njega bi trebalo da bude zelena površina.

  Cilj izrade plana je povećanje broja verskih objekata na teritoriji Novog Sada i zelenih površina u svrhu stvaranja što većeg broja zelenih oaza. – piše u Predlogu za koji će odbornici glasati u utorak, 5. marta, na  sednici Skupštine grada.

  Kako se navodi u Predlogu plana, zelena površina u okviru crkve biće koncipirana kao uređena zelena površina sa elementima „divljeg pejzaža“. Ovo bi, smatraju urbanisti, trebalo da dozvoli veću slobodu kretanja i korišćenja prostora i van staza, a i „sedenje na travi i ispod drveća“.

   U okviru plana je i ugostiteljski objekat „Cubo Concept Bar“, koji će se zadržati.

  Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove donela je, po mišljenju Uprave za zaštitu životne sredine, rešenje po kom se studija procene uticaja na životnu sredinu ocenjuje kao nepotrebna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina