• Novi Sad: Obeleženo 16 godina od tragedije u „Laundžu“

  Polaganjem venaca i paljenjem sveća obeleženo je 16 godina od nesreće u kafeu „Laundž“, u kom je život izgubilo osmoro mladih.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi Sad: Obeleženo 16 godina od tragedije u „Laundžu“
  Foto: 021.rs

  Tog 17. februara 2008. godine, u Zmaj Jovinoj 8, u požaru su poginuli brat i sestra Miloš (19) i Mirjana (23) Pekić, Milena Kolundžić (23), Boris Bjekić (23), Dušica Kulaš (23), Marija Gavrančić (23), Vladan Dragović (23) i Branka Saković (23).

   Maja Milikšić i Aleksandar Antić su se spasili iskakanjem kroz prozor iz kafića u plamenu.

  Ispred spomen-ploče sa imenima osmoro nastradalih u pasažu u Zmaj Jovinoj 8, vence su položile porodice i prijatelji nastradalih.

   U ime Grada Novog Sada vence je položio zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac.

  Obeležavanje godišnjice proteklo je u tišini, bez govora.

  Portal 021.rs podseća i da odgovorni za tragediju u „Laundžu“ već duži niz godina borave na slobodi nakon odsluženih kazni.

  Prvooptuženi Miloš Malešev iz Novog Sada osuđen je na zatvorsku kaznu od 12 godina. Na osnovu Zakona o amnestiji, 2012. godine Maleševu je smanjena kazna na devet godina zatvora. Suvlasnici lokala Tamaš Kolar i Srđan Bovan osuđeni su na po sedam godina, dok je Bojan Kulačanin osuđen na zatvorsku kaznu od dve godine zbog pomaganja.

  Ovo je jedan od dva tragična požara u lokalima koje Novi Sad pamti. Svega četiri godine posle tragedije u „Laundžu“, 1. aprila 2012, u požaru u diskoteci „Kontrast“ poginulo je šestoro mladih – Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (26), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (21).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Mladim poljoprivrednicima 148 miliona dinara

  Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu organizovao je dodelu ugovora, u vrednosti 148 miliona dinara, poljoprivrednim proizvođačima mlađim od 40 […]