• Novi Sad: Studenti osudili hajku na profesora Dinka Gruhonjića

  „Medijske slobode u Srbiji već ugrožene, a targetiranje novinara doprinosi opštem pogoršanju stanja i polarizaciji društva“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novi Sad: Studenti osudili hajku na profesora Dinka Gruhonjića

  Studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu okupljeni u neformalnoj grupi STAV osudili su javno targetiranje profesora Dinka Gruhonjića i pozvali da se se pretnje njemu i njegovoj porodici hitno zaustave.

  U objavi na društvenim mrežama, STAV poručuje da su medijske slobode u Srbiji već ugrožene, dok targetiranje novinara doprinosi opštem pogoršanju stanja i polarizaciji društva.

  STAV nije saglasan sa nedavno objavljenim stavom Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta i zahtevamo da se predstavnici parlamenta izjasne koji studenti traže sankcionisanje prof. dr Dinka Gruhonjića. – navode iz ove grupe studenata.

  Sinoć je lokalni portal NS uživo, blizak novosadskoj vlasti, preneo izjavu predsednice Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Ivane Macak da je taj parlament „većinom glasova osudio sramno ponašanje Dinka Gruhonjića“.

  Takođe, rekla je i da je Etičkoj komisiji Filozofskog fakulteta prosleđen dopis u kom se zahteva da se njegov govor proglasi za govor mržnje.

  Prethodnih dana taj portal je preneo na društvenim mrežama postavljenu montiranu verziju Gruhonjićevog govora sa prošlogodišnjeg festivala „Rebedu“, uz huškački komentar, da bi ga zatim preneli brojni povezani portali.

  Prethodno su mediji bliski vlasti poveli kampanju targetiranja predsednice Nezavisnog društva novinara Vojvodine Anel Lalić zbog njenih izjava na ovogodišnjem izdanju festivala „Rebedu“ u Dubrovniku, što je rezultiralo da dobije hiljade pretnji, među kojima i pretnje smrću.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina