• Novinar i profesor Dinko Gruhonjić dobitnik Nagrade za ljudska prava grada Vajmara

  Novinar i univerzitetski profesor Dinko Gruhonjić ovogodišnji je dobitnik Nagrade za ljudska prava nemačkog grada Vajmara, saopštili su Društvo za ugrožene narode (STP) i Reporteri bez granica (RSF).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novinar i profesor Dinko Gruhonjić dobitnik Nagrade za ljudska prava grada Vajmara
  Foto: 021.rs

  -S velikom radošću pozdravljamo odluku grada Vajmara da jubilarnu 30. Nagradu za ljudska prava dodeli novinaru i univerzitetskom profesoru Dinku Gruhonjiću.– naveli su u saopštenju.

   Oni su kazali da je „zbog svog nezavisnog i kritičkog izveštavanja o porastu militantnog nacionalizma i veličanju ratnih zločina u Srbiji, Dinko Gruhonjić bio i ostaje meta klevetanja i pretnji smrću“.

  Dodali su da su u Srbiji sloboda medija i sloboda izražavanja godinama pod sve većim pritiskom.

   -Drago mi je što grad Vajmar poštuje neumornu posvećenost Dinka Gruhonjića ljudskim pravima i demokratiji na Zapadnom Balkanu.- rekao je direktor STP-a Roman Kin.

   Dodao je da se Gruhonjiću preti usred Evrope zbog njegovih zalaganja.

   -Vajmarska Nagrada za ljudska prava šalje važan i ohrabrujući signal novinarima u Srbiji i širom sveta da ne dopuste da budu zastrašeni.- poručio je Kin.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]