• O sve češćim pretnjama i napadima: Ministar Jovanović razgovarao sa članovima Stalne radne grupe za bezbednost novinara

  Predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara upozorili su danas na sve veći broj slučajeva pretnji, napada i zastrašivanja novinara, naročito putem društvenih mreža.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  O sve češćim pretnjama i napadima: Ministar Jovanović razgovarao sa članovima Stalne radne grupe za bezbednost novinara
  Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

  Oni su na sastanku sa ministrom informisanja i telekomunikacija Mihailom Jovanovićem predstavili statističke podatke o postupanju Vrhovnog javnog tužilaštva u slučajevima napada na novinare, a koji se nalaze i na portalu bezbedninovinari.rs, istaknuto je u saopštenju Ministarstva.

  Na sastanku je, kako je saopšteno, dogovoreno da se u narednom periodu intenzivira saradnja i komunikacija Ministarstva i Stalne radne grupe za bezbednost novinara, kao i da će predstavnici Stalne radne grupe pripremiti predlog konkretnih aktivnosti i inicijativa prema resornom Ministarstvu u naredne dve nedelje.

  Ministar Jovanović je istakao nameru Ministarstva da dodatno podrži rad Stalne radne grupe za bezbednost novinara, posebno imajući u vidu uspešne aktivnosti na sprovođenju Medijske strategije i prošlogodišnjeg donošenja dva krovna medijska zakona: Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima.

  Sastanku u Ministastvu su prisustvovali predstavnici Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Udruženja novinara Srbije (UNS), Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Asocijacije onlajn medija (AOM), Asocijacije medija, Ministarstva unutrašnjih poslova i Misije OEBS-a u Srbiji.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija