• Od 11. marta se niko nije obratio Sistemu 48

  U proteklih pet i po meseci 2024. godine građani opštine Inđija su se svega 3 puta obratili predstavnicima lokalne samouprave putem Sistema 48.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od 11. marta se niko nije obratio Sistemu 48

  Svi zahtevi su iz Inđije dok se iz ostalih naseljenih mesta opštine nije niko obraćao nadležnima.

  Početkom godine, tačnije u januaru dva zahteva građana su se odnosila na zamenu javne rasvete. Naredni zahtev stigao je tek 11. marta i takođe se odnosio na zamenu javne rasvete.

  Od tada, Sistemu 48 se niko nije obratio.

  Početak realizacije projekta “Sistem 48” je davna 2004. godina kada je Agencija Sjedinjenih Američkih država za međunarodni razvoj (USAID) preko Programa za reformu lokalne samouprave u Srbiji (SLGRP) započela pilot projekat Citi Stat u Inđiji i Paraćinu.

  Kada je implemetiran, stanovnici opštine Inđija su odmah prihvatili ulogu koja im je dodeljena u rukovođenju lokalnom samoupravom.

  Objedinjujući rad svih javnih preduzeća u opštini,Sistem 48 omogućio je rešavanje problema i zahteva građana, koji pomoću njega lakše i brže rešavaju problem iz domena komunalnih preduzeća.

  Prema ranijim izveštajima opštine Inđija , u proseku je na 6 meseci bilo obrađeno preko 2500 zahteva građana (preko 400 zahteva mesečno).

  Dve decenije nakon uvođenja Sistem 48 gotovo i da nema više funkciju, po svemu sudeći ni svrhu jer analiza pokazuje da se građani  obrate svega tri puta za skoro pola godine mesečno ovom nekad jedinstvenom informacionom sistemu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Stanje sa rezervama krvi nepromenjivo – na minimumu

  Crveni krst Inđija i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine sutra od 8 do 11 sati u inđijskom Domu zdravlja sprovešće još jednu redovnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Svi koji se odazovu […]

  Prodajna cena Energo Zelene sa 10,6 na 5,3 miliona evra

  Firmu za preradu životinjskog otpada iz Inđije država nije uspela da proda za 10,6 miliona evra, iako je zbog kršenja sopstvenih propisa, presudom međunarodne arbitraže, morala da je otkupi od […]

  Inđija sutra obeležava gradsku slavu

  Ove godine gradska slava Duhovi praznuje se 23. juna u Inđiji, dan ranije meštani Maradika obeležiće slavu dok beščani Duhove obeležavaju u ponedeljak 24. […]