• Od Skupštine zatraženo da ukine javne izvršitelje

  Združena akcija „Krov nad glavom“ uputila je zahtev Skupštini Srbije da izvršni postupak vrati u nadležnost sudske vlasti, odnosno da ukine javne izvršitelje. – Ukidanje javnih izvršitelja znači da se vratimo na stanje od pre 2011. godine, da izvršitelji budu radnici suda, i u tom smislu da budu pod njegovom stalnom kontrolom. –  rekao je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Od Skupštine zatraženo da ukine javne izvršitelje

  Združena akcija „Krov nad glavom“ uputila je zahtev Skupštini Srbije da izvršni postupak vrati u nadležnost sudske vlasti, odnosno da ukine javne izvršitelje.

  Ukidanje javnih izvršitelja znači da se vratimo na stanje od pre 2011. godine, da izvršitelji budu radnici suda, i u tom smislu da budu pod njegovom stalnom kontrolom. –  rekao je aktivista Ivan Zlatić.

  Radnici suda su sprovodili izvršni postupak do usvajanja zakona o izvršenju i obezbeđenju 2011. godine, od kada Ministarstvo pravde nadzire rad Komore izvršitelja.

  Advokat Petar Učajev je ocenio da je uvođenje javnih izvršitelja bilo „otkidanje od sudske vlasti, njenih prihoda i kontrole“.

  Zamislite jednu demokratsku državu u kojoj neko propiše da sud nešto ne može. – rekao je Učajev.

  Advokatica Jelena Pavlović je ocenila da su u Srbiji javni izvršitelji postali donosioci odluka, i to ne samo o sprovođenju i izvršenju, već su postali „sudije mimo Ustava“, a takav sistem rada javnih izvršitelja ne postoji u većini evropskih država.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]