• Odsek za medijske studije osudio manipulativnu kampanju protiv Gruhonjića

  „Ovaj napad na profesora Gruhonjića je primer prljave kampanje, koja ima za cilj da kroz izvrnute informacije plasirane sa skrivenim namerama, uništi njegov profesionalni integritet i ugled“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Odsek za medijske studije osudio manipulativnu kampanju protiv Gruhonjića
  Foto: Autonomija.info

  Profesori i asistenti na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu osudili su danas „manipulativnu kampanju“ koja se vodi protiv njihovog kolege, novinara i vanrednog profesora, Dinka Gruhonjića.

  Ovaj napad na profesora Gruhonjića je primer prljave kampanje, koja ima za cilj da kroz izvrnute informacije plasirane sa skrivenim namerama, uništi njegov profesionalni integritet i ugled. Perpetuirani napadi, sada usmereni ka akademskom radu našeg kolege, ugrožavaju njegovu bezbednost i bezbednost njegove porodice, zbog čega smo posebno zabrinuti. – dodaje se u saopštenju.

  Gruhonjićeve kolege naglašavaju važnost kritičkog razmišljanja i opreza prilikom donošenja sudova, i pozivaju građane i one koji se oglašavaju povodom ovih navoda da „pre donošenja zaključka provere informacije“, posebno u ovakvim situacijama.

  Kao članovi i članice akademske zajednice nastavljamo da negujemo slobodu mišljenja i govora, te ohrabrujemo sve da se upoznaju sa činjenicama i na osnovu toga formiraju mišljenje, umesto da se oslanjaju na dekontekstualizovane i polovične sadržaje. – dodaje se.

  Takođe, pored kolegijalne solidarnosti zbog ovog „nepravednog napada“ na Gruhonjića, sa Odseka pozivaju na javnu podršku i solidarnost u odbrani novinarske profesije od ovakvih napada.

  Ovakvo ponašanje je nedopustivo i kao akademska zajednica moramo ga oštro osuditi i suprotstaviti se s najvećom odlučnošću. – zaključuje se.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina