• OO SSP Inđija: Ne želimo da učestvujemo u farsi zvanoj izbori, koji to nisu

  Građani Inđije će na predstojećim, redovnim, lokalnim izborima 2. juna imati priliku da biraju između 5 izbornih slista. Od toga su dve liste sačinjene kao koalicije više stranaka dok tri liste izlaze samostalno. Na listama koalicija i samostalnih pokreta ne nalaze se predstavnici OO Strane slobode i pravde Inđija, a orazlozima su se danas oglasili saopštenjem za medije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OO SSP Inđija: Ne želimo da učestvujemo u farsi zvanoj izbori, koji to nisu

  Povodom lokalnih izbora u Inđiji, OO Stranke slobode saopštio je razloge neizlaska na predstojeće lokalne izbore 2. juna.  Kako navode su svom saopštenju građanima se obraćaju sa minimumom objašnjenja postupka neizlaska na lokalne izbore.

  Iz ove stranke navode da smatraju da se promena izbornih pravila za koje su se zalagali, nije desila u svrsi i obimu koji su potrebni kako bi se održali iole fer izbori iako su neki uslovi „kozmetički promenjeni“.

  -Političke organizacije predvođene koalicijom Srbija protiv nasilja, Novom Demokratskom strankom Srbije, POKS-om i posebno Organizacijom Proglas su potpisale sporazum o neizlasku na izbore pod ovakvim uslovima u martu mesecu ove godine. Od tog sporazuma su odustale neke političke organizacije i pogazile datu reč!- navodi se u saopštenju OO SSP Inđija

  U saopštenju se dalje ističe da iako u tom trenutku nije bilo naznaka poboljšanja izbornih uslova. „Kozmetičke promene“ koje su usledile su izuzetno zakasnele te su stava da apsolutno nije moguće da se bilo šta primeni za 2.juna.

  -Naš OO SSP kao i drugi OO širom Srbije su dobili apsolutnu samostalnost u donošenju odluke o izlasku na lokalne izbore. Velika većina OO je donela odluku da se izbori bojkotuju. Danas, 13.05.2024 se oglasio i Proglas saopštenjem da je velika greška napravljena time što opozicija nije ostala jedinstvena, što je i stav OO SSP Inđija. Samo jedinstveni smo imali bilo kakvu šansu da izborimo bolje izborne uslove. – dodaje se u saopštenju.

  Iz OO SSP Inđija kažu da su svedoci da Opštinske uprave širom Srbije daju na uvid biračke spiskove što oni smatraju farsom.

  -Niko nema uvid u celokupan birački spisak izuzev vladajuće stranke! Uvid može da se izvrši samo za pojedinačni JMBG. Postavljamo ovim putem i pitanje, zašto Opštinska uprava ne uredi birački spisak po adresi birača? – kaže se u saopštenju i dodaju da je većinski stav članova OO SSP Inđija da ne žele da učestvuju u „farsi zvanoj izbori koji to nisu“.

  Takođe OO SSP Inđija  poziva sugrađane da razmisle šta žele da ostave svojoj deci, unucima, kakvo društvo, kakvo uređenje, i posebno kakav moral i čast.

  -Naglašavamo da će OO SSP Inđija pratiti kampanju i lokalne izbore i pozivamo sugrađane da nam se obrate ukoliko budu imali bilo kakva saznanja i dokaze o izbornim mahinacijama lokalnih vlasti.- zaključuje se u saopštenju ove stranke koje potpisuje predsednik Živko Janković.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika