• Opomene SNS jer pred izbore deli pakete pomoći građanima, SPS jer deli kafu i čokoladu

  Agencija za sprečavanje korupcije izdala je dva upozorenja SNS i jedno SPS zbog kršenja Zakona o finansiranju političkih aktivnosti u predizbornoj kampanji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opomene SNS jer pred izbore deli pakete pomoći građanima, SPS jer deli kafu i čokoladu

  Opomene za SNS

  Agencija je 22. novembra donela rešenje kojim se potvrđuje da je SNS postupila suprotno odredbama Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, na taj način što je tokom predizborne kampanje vršila aktivnosti koje ne predstavljaju izbornu kampanju, jer je 6. novembra na Instagram stranici (sns_cacak) objavila spot u kojem su prikazane aktivnosti funkcionera ove političke stranke Miluna Todorovića, predsednika Gradskog odbora SNS Čačak, u vidu podele paketa pomoći porodicama u Čačku, prenosi N1.

  Agencija je zbog toga SNS-u izrekla meru upozorenja, uz zahtev da tokom izborne kampanje na svom Instagram nalogu ne objavljuje spotove u vezi sa aktivnostima svojih funkcionera u vidu podele paketa pomoći, kao i da u roku od tri dana od dana prijema ovog rešenja sa svog Instagram naloga ukloni objavu od 6. novembra.

  Agencija je istog dana donela rešenje kojim se potvrđuje da je SNS opet prekršila isti zakon, jer je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici 6. novembra objavila saopštenje u kojem je navedeno da su aktivisti Saveta za zdravstvo, prilikom posete sugrađanima Paljine, socijalno ugroženim porodicama podelili pakete sa hranom i kućnom hemijom, koji su obezbeđeni iz ličnih sredstava funkcionera.

  SNS je i u ovom slučaju naloženo da tokom izborne kampanje na svom Fejsbuk nalogu ne objavljuje spotove u vezi sa aktivnostima svojih funkcionera u vidu podele paketa pomoći, kao i da u roku od tri dana od dana prijema ovog rešenja sa svog Fejsbuk naloga ukloni objavu.

  Agencija je, s druge strane, odbacila prijavu protiv SNS-a zbog izjave ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandra Martinovića da opozicija „želi grđanski rat“, sa obrazloženjem da se u zvaničnom saopštenju Ministarstva nigde ne pominje SNS, pa se samim tim ne može smatrati pozivom na glasanje za tu stranku.

  Opomena za SPS

  Agencija za sprečavanje korupcije izrekla je meru upozorenja Socijalističkoj partiji Srbije.

  Agencija je 28. novembra donela rešenje kojim se utvrđuje da je SPS prekršio zakon jer je tokom izborne kampanje vršila aktivnosti koje ne predstavljaju izbornu kampanju, odnosno da je na svom Instagram nalogu (sps_vlasotince) 19. novembra objavila vest o aktivnostima svoje funkcionerke Aleksandre (Ane) Grozdanović u vidu podele 2.000 kafa i 2.000 čokolada građanima.

  Izrečenom merom upozorenja se SPS obavezuje da ubuduće ne postupa suprotno odredbama zakona i da u toku izborne kampanje na svom Instagram nalogu (sps_vlasotince) ne objavljuje vesti o aktivnostima svojih funkcionera u vezi sa podelom životnih namirnica (kafa, čokolada i dr.).

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija