• Opština Inđija o događajima na Krčedinskoj adi: Nismo nadležni ali smo pomogli

  Povodom zarobljenih konja i stoke na Krčedinskoj adi oglasila se saopštenjem i lokalna samouprava.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Opština Inđija o događajima na Krčedinskoj adi: Nismo nadležni ali smo pomogli

  U saopštenju se između ostalog navodi da se „na apel stočara iz Кovilja Milenka Plavšića, koji je tražio pomoć da preveze svoje konje i goveda sa Кrčedinske ade na obalu, oglasile i nadležne službe.“

  Prema rečima predsednika opštine Inđija, Vladimira Gaka, Opština Inđija nije nadležna za prevoz stoke sa Кrčedinske ade, ali je bez obzira na sve preduzela neophodne mere u skladu sa svojim nadležnostima, kako bi se odazvala apelu stočara Plavšića.

  Nakon razgovora sa nadležnim službama Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP „Vojvodina šume“, dogovoreno je da skela JP „Vojvodina šume“, koja ima neophodne dozvole za plovidbu Dunavom, preveze u toku sutrašnjeg dana svu stoku koja se nalazi na Кrčedinskoj adi. – kazao je Gak.

  Iz lokalne samouprave navode da je veliki broj stočara svoju stoku sa ovog ostrva sklonio na vreme.

  Кako naša lokalna samouprava vodi računa o dobrobiti životinja i o zaštiti životne sredine preduzeli smo sve što je bilo u našoj nadležnosti.- navodi se u saopštenju.

  U saopštenju koji je objavila lokalna samouprava se navodi da je predsednik opštine Inđija VLadimir Gak naveo „da opština Inđija ne određuje kako će stočari prevoziti stoku do Кrčedinske ade i kako će je vraćati nazad, kao i da opština Inđija ne raspolaže skelom koja ima neophodnu dozvolu za plovidbu Dunavom“.

  Istakli bi da je Opština Inđija započela rešavanje problema prevoza životinja i pre diskusije koja se pojavila na društvenim mrežama i nekim kablovskim televizijama. U ovom trenutku najvažnija informacija je da će životinje u toku sutrašnjeg dana biti na sigurnom u dvorištu svog vlasnika. – zaključuje se u saopštenju.

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija