• Optužnica protiv Slobodana Homena i još sedmoro zbog krađe ordenja iz palate „Srbija“

  Nakon istrage krađe ordenja u Palati „Srbija“, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv bivšeg državnog serketara Ministarstva pravde Slobodana Homena.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Optužnica protiv Slobodana Homena i još sedmoro zbog krađe ordenja iz palate „Srbija“
  Foto: Media centar Beograd

  Kako je saopštilo ovo Tužilaštvo, pored njega optuženi su i S. B. (46), J. M. (65), S.S. (44), R.K. (64), A.T. (60), I.Z. (53) i N.A. (63).

  Okrivljenima se stavlja na teret da je u periodu od dana 14. oktobra 2009. godine do dana 27. aprila 2010. godine u Beogradu, u istočnom krilu Palate ‘Srbija’, u kancelariji 559, okrivljeni S. H. oduzeo tuđe pokretne stvari drugom u nameri da njihovim prisvajanjem pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist na štetu Republike Srbije, a ukradene stvari predstavljaju dobro koje uživa prethodnu zaštitu i to 8.449 komada različitih vrsta ordenja i 541 komad tubusa za povelje za odlikovanja SRJ ukupne vrednosti oko 118.000.000 dinara. – navelo je Tužilaštvo.

  Dodalo je da su mu okrivljeni S. S, S.B, N.A, I.Z. i R.K. sa umišljajem pomogli u izvršenju krivičnog dela i to tako što su S.S, S.B. i N.A. stvorili uslove Homenu za izvršenje krivičnog dela, a I.Z. i R.K. su Homenu stavili na raspolaganje sredstva za izvršenje krivičnog dela.

  Takođe, prenosi 021.rs, optužnicom se J.M. stavlja tereti da je u periodu od 25. maja 2010. godine do 27. maja 2010. godine u Beogradu, uz pomaganje okrivljenih A.T. i R.K, ukrao jedan orden Partizanske zvezde sa zlatnim vencem vrednosti od 145.000 dinara.

  Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je predložio Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljene oglasi krivima i da ih kazni po zakonu.

  Za tešku krađu koja se okrivljenima stavlja na teret zaprećena je kazna zatvora od dve do deset godina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija