• Osmomartovski protestni marš u Beogradu: Zajedno i solidarno u odbrani prava

  Neformalna mreža feminističkih i ženskih grupa organizuje osmomartovski protestni marš za radna prava žena pod nazivom „Uvek na prvoj liniji“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Osmomartovski protestni marš u Beogradu: Zajedno i solidarno u odbrani prava
  Foto: PROMO (Ženske studije)

  Okupljanje je u 17.30h na Trgu Slavija u Beogradu, a marš i prateći program počinju u 18h, nastavljaju se na Trgu republike i završavaju u prostoru „Miljenko Dereta“ na Dorćolu.

  Kako se navodi u najavi događaja, suočene sa ozbiljnom krizom u državi, gde su institucije zarobljene, a vlast svakodnevno proizvodi nasilje, žene Srbije odlučno staju zajedno i solidarno brane osvojena prava. Nastavljaju borbu za punu ravnopravnost i zauzimaju prvu liniju u osvajanju slobode.

  Mreža feminističkih grupa i nezavisne aktivistkinje zajedno se zalažu za dostojanstven rad i platu za život, odbranu ženskih političkih prava, slobodu mišljenja, govora i okupljanja i institucije u službi građanki.

  U vreme globalnih sukoba, zalažemo se za prekid ratnih dejstava i pravdu za sve žrtve. Stojimo uz žene, autohtone narode i migrante koji su najviše su pogođeni ekološkom nepravdom. Ovim maršom potvrđujemo da ostajemo povezane, hrabre i jedinstvene u našem otporu. Posle mnogo godina i mnoštva upućenih zahteva državi, ovog 8. marta, obraćamo se samo građankama i građanima i pozivamo sve da ustanu u odbranu sopstvenih prava. -piše u najavi događaja a prenosi 021.rs.

  Organizatorske su i protiv sistematskog nasilja u društvu u epidemiji sveopšteg nasilja.

  Pozivaju sve aktivistkinje i aktiviste, progresivne leve, zelene i solidarne političarke i političare, radnice i radnike, sindikalke i sindikalce, novinarke i novinare i sve slobodne ljude da pokažu solidarnost.

  Samo zajedno možemo da se suprotstavimo kapitalističkoj državi i zajedno da branimo naša prava. – zaključuju organizatorke.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]