• Osnovano preduzeće za upravljanje stadionima, imenovan i direktor

  Fudbalski savez Srbije osnovao je preduzeće FSS Stadioni koje će se baviti upravljanjem novim fudbalskim objektima koji su izgrađeni u Leskovcu, Zaječaru i Loznici.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Osnovano preduzeće za upravljanje stadionima, imenovan i direktor

  Na portalu Agencije za privredne registre objavljeno je rešenje o osnivanju, kao i osnivački akt tog preduzeća, piše Euronews Srbija.

  U njemu piše da je ovo preduzeće na adresi sedišta Fudbalskog saveza Srbije i da je registrovano za delatnost upravljanja sportskim objektima. Jedini vlasnik preduzeća je Fudbalski savez Srbije, koji je na ime osnivačkog kapitala upisao 100 dinara.

  Za direktora firme imenovan je Ljubisav Sekulić, predsednik komisije za stadione, bezbednost i sigurnost u FSS.

  Pilikom posete novom stadionu u Leskovcu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije izjavio da će upravljanje novim stadionima biti povereno nekom od najboljih svetskih operatera.

  Vučić je tada rekao i da će država napraviti takav ugovor kako bi se deo troškova vratio kroz lokale, koncerte i bioskopske projekcije.

  Morate da pravite koncerte, da pravite hiljadu događaja da bi to moglo da se isplati. Održavanje travnatog terena na stadionu u Leskovcu košta od 12.000 do 15.000 evra mesečno. Da ne pričam o ostalim troškovima, struja, zaposleni… Sve to se vrati kada imate dobrog operatera. – rekao je Vučić.

  Profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu u penziji, Veroljub Dugalić kaže za Euronews Srbija da naša zemlja nema dovoljno kadrova koji bi upravljali novoizgrađenim stadionima, kao i da bi realna mogućnost bila dovesti inostrane stručnjake koji bi se time bavili.

  Ako je neko određen za upravljanje tim objektima, recimo stadionom, to podrazumeva kompletno vođenje tog stadiona. Ne samo obaveze redarske službe, obaveze finansijskih tokova, cash flow, infrastruktura koja postoji, održavanje kompletne te infrastrukture na stadionu. I to je zaista veliki posao. U osnovi, kad je stadion u Leskovcu otvoren imali smo izjavu predsednika Vučića da mi nemamo kadrove za tako nešto. Nije isključeno da dovedemo stručnjaka iz inostranstva. – rekao je on.

  Objašnjavajući o koliko zahtevnom poslu je reč, Dugalić navodi primer Grčke koja je 2004. godine dobila organizaciju olimpijskih igara. Kako kaže, zemlja se dosta zadužila da bi napravila sve objekte u okviru organizacije, i kako dodaje, sve je bilo bajkovito dok je manifestacija trajala. Međutim, objašnjava, na tome se i završilo.

  Kad su završene igre, većina tih objekata se loše održavala i uglavnom su propali, zapušteni potpuno. Nije imao ko da to održava. Ja ne želim da kažem da će i kod nas ovo biti tako zapušteno. Međutim, veliki je posao održavati takve objekte. Znači, jedna je veština osnovati firmu, a druga je veština voditi firmu. A ovo jeste jedna velika firma. – rekao je Dugalić.

   

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija