• Pašalić o femicidu: Prijavljivanje nasilja je ključni momenat u sprečavanju tragedije

  Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je da je od početka godine u Srbiji devet žena ubijeno u porodičnom ili partnerskom nasilju, kao i da je ključni trenutak u sprečavanju tih tragedija – reagovanje na prve znake nasilja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pašalić o femicidu: Prijavljivanje nasilja je ključni momenat u sprečavanju tragedije
  Foto: Pixabay

  Pašalić je u saopštenju povodom Nacionalnog dana sećanja na žene žrtve nasilja, koji se obeležava 18. maja, naveo da neprijavljivanje nasilja može dovesti do fatalnog ishoda.

  Zbog toga ponovo apelujem na sve građane da bez odlaganja prijave saznanja, ali i svaku sumnju da se u njihovoj blizini ili okruženju desilo ili dešava nasilje nad ženama. Moramo shvatiti da je svaki vid nasilja zabranjen i da svako od nas snosi odgovornost ukoliko ga ne prijavi. – naglasio je zaštitnik građana.

  Dodao je da obeležavanje Nacionalnog dana nije samo simboličan čin, već je poziv celom društvu na akciju i solidarnost u stvaranju društva u kojem će svaka žena biti zaštićena i podržana.

  Pašalić je rekao da je 18. maj posvećen svim ženama kojima su, najčešće emotivni partneri, oduzeli život u izlivu besa i ljubomore, odnosno od straha da budu napušteni, ali i svim ženama koje su pretrpele bilo koji oblik nasilja do kojih nije smelo doći.

  Naglasio je i da nasilje nad ženama predstavlja ozbiljan problem koji pogađa sve segmente društva, bez obzira na socijalni ili ekonomski status.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija