• Pećinci: Pritisci na građane pred predstojeće izbore u punom jeku

  Kampanja političkih stranaka se polako zahuktava što svakako već osećaju građani Srbije. Umesto “praznika demokratije”  izbore u našoj zemlji građani uglavnom pamte  po pritiscima, ucenama i pretnjama koje doživljavaju lično ili čuju svedošenja svojih bližnjih. Pritisci na birače, kako se izbori približavaju, se sve više pojačavaju.  Jedan od primera je i meštanin sela Donji Tovarnik […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pećinci: Pritisci na građane pred predstojeće izbore u punom jeku
  Opština Pećinci

  Kampanja političkih stranaka se polako zahuktava što svakako već osećaju građani Srbije.

  Umesto “praznika demokratije”  izbore u našoj zemlji građani uglavnom pamte  po pritiscima, ucenama i pretnjama koje doživljavaju lično ili čuju svedošenja svojih bližnjih.

  Pritisci na birače, kako se izbori približavaju, se sve više pojačavaju.  Jedan od primera je i meštanin sela Donji Tovarnik u opštini Pećinci, Ljubiša Pantić.

  Ljubiša Pantić iz Donjeg Tovarnika, opština Pećinci, kaže za IN Medija da trpi pritiske od lokalne vlasti već godinama unazad. Sve je počelo, kaže Pantić, 2014. godine kada je bio u izbornoj komisiji u Donjem Tovarniku,

  Donji Tovarnik je među manjim selima opštine Pećinci, sa nepunih 1000 stanovnika. To je i rodno selo predsednika opštinskog odbora SNS-a Milorada Pantića, a široj javnosti to mesto je postalo poznato kada je krajem 2017. godine nakon izbora, SNS osvojila neverovatnih 91 odsto glasova. Posetu ovom selu je nakon  rezultata izbora najavio lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

  Od 2014 god trpim razno razne torture od stane sadašnje vlasti u opštini Pećinci jer neću sa njima.Te godine su mi pretili i smrću javno na fejsbuku, pa su mi napali kuću 16-og marta odmah po zatvaranju biračkih mesta, ja sam bio u komisiji i otišao u Pećinci na brojanje glasova. Poručivali su mi da ću ostati invalid negde pored puta,podnosli razne prekršajne prijave koje je Sud odbijao. – počinje priču Ljubiša Pantić.

  Ove  pretnje, kaže naš sagovornik,  su prijavljene policiji u Pećincima. Epilog, tvrdi Pantić, se još ne zna.

  Oni su najverovatnije to „spakovali u fioku“i ako sam se raspitivao i u Tužilaštvu u Rumi.Za te pretnje imam i sačuvane

  Naš sagovornik kaže da je i prošle godine vršen pritisak na njega i njegovu porodicu kada su održavani opšti izbori u Srbiji.

  Prošle godine me predsednik sela Milan Aleksić Munja zvao čak u 6:30 ujutru da me pita hoću glasati,nisam mu se javio i nisam nikada glasao za njih.

  “Nepodobni roditelj

   Ljubiša Pantić navodi da je jedan od “nepodobnih roditelja” čija deca takođe nisu primljena u vrtić o čemu je IN Medija ranije pisala.

  Prošle godine mi decu nisu primili u vrtić i ako je ćerkica već išla a sin je trebalo da krene pa su ih naknadno zvali oko 20 oktobra kada je jedan drugar intervenisao preko nekih svojih poznanstva,ne bih da mu spominjem ime ni odakle je.

  Nakon raspisivanja izbora za 17. decembar ove godine, nastavili su se pritisci, tvrdi Ljubiša Pantić.

  Sada mi ne daju da nasečem drva u državnoj šumi za svoje potrebe jer neću i dalje sa njima a prethodne 3-4 godine, kada su bili izbori zvali su me i nudili usluge koje ja želim ako pristanem da javno glasam za njih što sam kategorički odbio. – kaže sagovornik IN Medija i dodaje da neće i ne može više da ćuti.

  U razgovoru sa novinarom IN Medija, Ljubiša Pantić kaže da je predsednik opštinskog odbora Srpske napredne stranke Milorad Pantić njegov rođak ali što se njega tiče, rodbinska veza je prekinuta.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem