• Petar Kočić: „Sloboda-sve je bez tebe ništa, ništa je sa tobom sve“

  Pred svoj 242. rođendan osnovna škola Petar Kočić dobila je mural sa citatom “Sloboda: sve je bez tebe ništa, ništa je sa tobom sve”.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Petar Kočić: „Sloboda-sve je bez tebe ništa, ništa je sa tobom sve“
  Foto: OŠ "Petar Kočić"

  Osnovna škola “Petar Kočić” iz Inđiije sutra obeležava 242. rođendan  priredbom koja će biti održana u Kulturnom centru Inđija. Pred sam datum na spoljnom zidu zgrade škole ulični umetnik iz Inđije, Dejan Ivanović Wupe, oslikao je mural Petra Kočića sa porukom “Sloboda: sve je bez tebe ništa, ništa je sa tobom sve”.

  Mural Petra Kočića oslikao je ulični umetnik i bivši učenik ove škole Dejan Ivanović koji je poklon školi od ovogodišnje Svetosavske kume Svetlane Pešut.

  Moj poklon je pre svega podržalo Nastavničko veće a podstaknut je i mojim odlaskom u penziju sa mesta direktora škole. – kaže za IN Medija direktorica škole “Petar Kočić” Svetlana Pešut.

  Foto: OŠ „Petar Kočić“

  Petar Kočić živeo je samo 39 godina. Protivnici su ga iz sveg glasa nazivali ludim i opasnim. Pristalice su ispod glasa šaputale da je on propovednik društvene pravde i pisac srpskog narodnog ponosa. Prijatelji su mu savetovali da ćuti, ali on to nije mogao. Petar Kočić celog je života govorio i pisao ono što je mislio.

  „O bezgranična, o beskrajna, beskonačna slobodo dođi već jednom i pohodi zemlju moju, jer sve je bez tebe ništa – ništa je s tobom sve.“ – pisao je on.

  Dan škole nastavno osoblje i učenici obeležiće u petak 22. Marta priredbom u Kulturnom centru Inđija.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]