• Peticija za povratak železničke stanice Čortanovci biće predata sutra resornom ministarstvu

  Čortanovčani se ne obaziru na komentar predsednika opštine Inđija da nije realno očekivati povratak železničke stanice tom selu kao i da peticija nije pokrenuta od strane meštana nego od pojedinaca koji su „protiv svega“. Zanemarivši izjave prvog čoveka Inđije peticija sa više od 3 hiljade potpisa sutra će biti podneta Ministarstvu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Peticija za povratak železničke stanice Čortanovci biće predata sutra resornom ministarstvu
  Foto: Živan Pašić

  Meštani Čortanovaca sutra predaju Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odštampanu peticiju za „povratak železničke stanice u Čortanovcima“. Onlajn peticiju je za tri meseca potpisalo više od 3,3 hiljade ljudi.

  Nakon tri meseca aktivne kampanje za povratak železničke stanice u Čortanovcima, koja je počela sredinom oktobra prošle godine kada je pokrenuta onlajn peticija preko sajta „Kreni promeni“ pokretači peticije sutra planiraju predavanje peticije resornom ministarstvu.

  -Nakon predaje peticije Ministarstvo ima rok dve nedelje da nam odgovori, ideja je da kada istekne taj rok, u zavisnosti od odgovora Ministarstva, organizujemo Zbor građana MZ Čortanovci samostalno, budući da se predsednik MZ oglušio o Javni poziv koji mu je upućen da on to organizuje. Zbor bi imao za tačku dnevnog reda samo stanicu/stajalište u Čortanovcima, što ne znači da nećemo drugim pitanjima da se bavimo nego da hoćemo da budemo usredsređeni na jedan problem i da rešavamo jedan po jedan. Na tom Zboru bismo se dogovorili o daljim koracima u vezi sa ovim problemom. – kaže za IN Medija Lana Šepelj jedna od pokretačica prikupljanja peticije.

  Prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak komentarisao je za IN Medija da protiv peticije nema ništa ali da nju nisu pokrenuli meštani Čortanovaca već, kako je rekao, grupa ljudi koja je protiv svega.

  Podsetimo, prilikom rekonstrukcije pruge Beograd – Novi Sad projektom je predviđeno ukidanje železničke stanice Čortanovci. Nakon 140 godina postojanja stanice stanovnici Čortanovaca ostali su bez železničke stanice koju nakon rekonstrukcje pruge “dele” sa beščanima. Za stanovnike oba mesta koji gravitiraju ka Novom Sadu, udaljena je oko 4 kilometra i nalazi se u atarima između dva sela. Osim udaljenosti i lose infrastrukture gradski prevoz za putnike nije usklađen sa redom vožnje vozova.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]