• Pokrajinski sekretar za sport primio juniorske reprezentativce u boksu među kojima je i vicešampionka iz Inđije

  Vicešampionku Evope u boksu u juniorskoj kategoriji inđinčanku Milica Pantelić sa ostalim članovima juniorske reprezentacije Srbije juče je primio Pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Opština Inđija sa druge strane nije čestitala, nagradila ili ugostila evropsku vicešampionku.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokrajinski sekretar za sport primio juniorske reprezentativce u boksu među kojima je i vicešampionka iz Inđije
  Foto: APV

  Milica Pantelić je 30. juna osvojila u finalnom meču srebrnu medalju na Evropsko prvenstvu u boksu za juniore i juniorke koje je održano u Sarajevu. Ovim uspehom Milica Pantelić upisala se u istoriju inđijskog boksa. Međutim, uspeh sedamnaestogodišnje devojčice nije vredan pažnje za lokalnu samoupravu.

  Prema saznanjima IN Medija svi članovi reprezentacije koji su osvojili medalje na proteklom EP su dobili nagrade u vidu sportskih stipendija od opština i gradova u kojima treniraju, jedina bez čestitke i nagrade na spisku uspešnih sportista je Milica Pantelić.

  Rezultate mlade reprezentacije Srbije pohvalio je Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je primio juče članove juniorske reprezentacije Srbije iz AP Vojvodine, koji su osvojili medalje na Evropskom prvenstvu u boksu.

  Na kontinentalnoj smotri koja je održana u Sarajevu, na kojoj je bilo ukupno 370 učesnika, Srbiju je predstavljalo deset juniora i sedam juniorki.

  Sekretar Basta je istakao da se u oblasti boksa, u poslednje vreme, ostvaruju značajni rezultati.

  Naša reprezentacija je osvojila deset medalja na prvenstvu — jednu srebrnu i devet bronzanih. Boks u Srbiji dobija ozbiljnu dimenziju i to se vidi po rezultatima, broju mladih koji se bave boksom, kao i infrastrukturi u koju se ulaže.-rekao je Basta i dodao da Pokrajinska vlada pruža podršku boksu, kao i svim drugim sportovima, i da će se ulaganja nastaviti i u budućnosti kako bi se stvorili najbolji uslovi za uspeh.

  Selektor omladinske selekcije Srbije Branislav Jovičić je istakao da je 2024. godina najbolja godina za srpski boks.

  -Ovo je istorijski uspeh. Nikada nije zabeleženo toliko medalja. U seniorskoj konkurenciji smo osvojili 20 medalja, u omladinskoj selekciji četiri medalje i sada u juniorskoj deset medalja.- izjavio je Jovičić.

  On je dodao da je Vojvodina uvek imala najjači bokserski savez u državi.

  „Pre je bilo pravilo — kada si prvak Vojvodine, onda si prvak države“, kazao je Jovičić i istakao da je cilj da juniorski reprezentativci u budućnosti osvoje i seniorske evropske, svetske i olimpijske medalje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]