• Pokrenuta peticija za vraćanje dečijeg programa na TV

  Roditeljski portal Bebac pokrenuo je peticiju „Vratite dečiji program na televiziju“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pokrenuta peticija za vraćanje dečijeg programa na TV
  Foto: Pixabay

  To su učinili nakon odluke Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da iz Pravilnika za dodelu nacionalne frekvencije izostavi smernicu prema kojoj je bilo važno da televizija ima više od 20 odsto kvalitetnog programa.

  Kako se navodi u saopštenju portala, ta odluka predstavlja ozbiljan korak unazad, jer sada „mališani na nacionalnim frekvencijama“, neće moći da gledaju dečije emisije, dokumentarce i crtaće.

  Roditelji ovo neće trpeti. Donosioci odluka više se i ne pretvaraju da im je stalo do dece. Način na koji će se dodeliti javna frekvencija samo je nastavak nemara za javna dobra koja možemo videti svakog dana u našoj zemlji. Sada je to već manir na koji izleda treba da navikenemo. To je nova normalnost koju izgleda roditelji treba i moraju da private. –  naveo je portal Bebac.

  Dodao je da nedostatak jasnih smernica i obaveza za emitere, kao i nedostatak adekvatnih mehanizama kontrole i sankcija za nepoštovanje tih smernica, doprinose sadašnjem stanju u kojem je „kvalitet medijskog sadržaja ugrožen“.

  Peticiju „Vratite dečiji program na televiziju“ je moguće potpisati putem OVOG linka

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija