• Poljoprivrednici najavljuju nove proteste: Nakon žetve opšti protest na teritoriji cele Srbije

  Poljoprivrednici najavljuju nove proteste jer nisu dobili obećani poziv na novi sastanak sa ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem, saopštilo je danas sedam poljoprivrednih udruženja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poljoprivrednici najavljuju nove proteste: Nakon žetve opšti protest na teritoriji cele Srbije
  Foto: Autonomija.info

  Poljoprivredna Udruženja „Stig“ Požarevac, „Naše mleko“, „Složni Pidikanci“ Bavanište, „Brestovački Ratari“, „Spas i opstanak Zapadne Srbije“, „Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja“ i

  „Severni Banat“ Kikinda objavila su danas da nije ispoštovan dogovor sa sastanka koji je održan 5. juna ove godine, prenosi Danas.

  Taj sastanak održan je sa ministrom poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Aleksandrom Martinović, kao i sa predstavnicima ministarstva finansija i uprave za agrarna plaćanja.

  Prema rečima poljoprivrednika, dogovoreno je da će biti sazvan novi sastanak kako bi informisali poljoprivrednike o realizaciji dogovorenih zahteva od prošle godine.

  Mi i dalje nismo dobili odgovor na mejl sa zahtevom za naredni sastanak. – tvrde iz ovih sedam udruženja.

  Oni navode da novi sastav ministarstva izbegava odgovore i ne rešava u dogovorenom roku ono što je potpisano i dogovoreno do sada.

  Kod nas poljoprivrednih proizvođača nepoštovanje date reči znači prevara, dok se to u politici možda zove drugačije. U slučaju da se ne ispoštuju dogovorene zahteve, moraćemo po starom receptu da pregovaramo sa onima koji su odgovorniji, stručniji i koji će imati više sluha da štite srpsku poljoprivredu i rešavaju probleme kojih ima i previse. – poručili su oni.

  Kako su dodali, sedam udruženja je jednogolasno donelo odluku „da se na obmane neće ćutati i da ćemo protestima opet ići do rešavanja problema u poljoprivredi“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]