• Poljoprivrednici Srbije: Čekamo poziv ministra zbog neispunjenih obećanja

  Predstavnici nekoliko udruženja poljoprivrednika Srbije, saopštili su da još uvek nisu dobili poziv od novog resornog ministra Aleksandra Martinovića za razgovor zbog ranije datih obećanja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Poljoprivrednici Srbije: Čekamo poziv ministra zbog neispunjenih obećanja
  Foto: Mihal Balaž

  Nakon protesta održanih prošle godine obećao je da će ih primiiti posle 27. maja.

  Martinović nam je, na naš poziv od 13. mja, posle četiri dana odgovorio da se strpimo i da je zbog, unapred dogovorenih obaveza, prezauzet, pa da će nas primiti posle 27. maja, ali nama poziv još nije stigao, a predstavnike nekih udružena prima, dok za druga nema vremena. – rekao je predsednik Udruženja poljoprivrednika Subotice Miroslav Matković.

  Poziv za razgovor poslali su Udruženje poljoprivrednika Subotice, Iniijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Savez udruženja Banata i Udruženje poljoprivrednika Aradac.

  Matković je rekao da je prošle godine, 26. novembra, nakon višednevnih protesta poljoprivrednika, započetih u maju, blokadom ulica traktorima, na sastanku u Kisaču i Beogradu sa tadašnjom ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković i bivšom premijerkom Anom Brnabić, dogovoreno da subvencija po hektaru iznosi 300 evra, od čega je 18.000 dinara za sertifikovano seme.

  Nije rešen ni problem unosa parcela u registar e-agrara za zakupljenu zemlju, a direkcija Republičkih robnih rezervi još ne objavljuje otkupnu cenu pšenice i količine koje su joj potrebne, iako će žetva početi za nekoliko dana. – rekao je Matković.

  Dodao je da poljoprivrednici, kada počne žetva, nemaju vremena da se sede pored računara i prate javne pozive i šalju odgovarajuću dokumentaciju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija