• Ponoš: Zagrljaj Vučića sa Dodikom kao srpsko – srpski sabor

  Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je da je predsednik Vučić zloupotrebio UN Rezoluciju o Srebrenici za potrebe izborne kampanje za lokalne izbore.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ponoš: Zagrljaj Vučića sa Dodikom kao srpsko – srpski sabor
  Foto: Instagram (Buducnostsrbijeav)

  Sad će još jednom da se čvrsto zagrli sa Dodikom i da to nazove srpsko – srpskim saborom. Važno je da se taj zagrljaj sa Dodikom obavi što pre, dok ovaj još uvek gledaocima Pinka miriše na Putina. Kad se slikom tog svesrpskog zagrljaja prekriju zgrade Generalštaba, onda one mogu lagano da se predaju Kušneru. – rekao je Ponoš u intervjuu za list Danas.

  Govoreći o održanim izborima Ponoš je rekao da je borbi za izborne uslove naneta šteta jer je obustavljena u momentu kada je bila uspešna i vodila ka boljim uslovima već pre kraja ove godine.

  Druga šteta je prihvatanje neprihvatljivih normi u praksi, npr. dogovaranje šta od zakona ne mora da se poštuje. I treće, borbu za izborne uslove nije lako nametnuti kao važnu političku temu neposredno po ponovljenim izborima na kojima opozicija nije ostvarila željeni rezultat nakon što je prihvatila da ide na izbore pod neregularnim uslovima. – rekao je Ponoš.

  On je istakao da još nije obnovljena saradnja opozicije oko izbornih uslova jer su stranke koje su učestvovale na izborima trenutno zaokupljene rešavanjem ponovne izborne krađe.

  Pritom je američki ambasador izgleda odlučio da pripomogne kvalifikacijom da su junski izbori bili ispravniji od decembarskih. Imao sam utisak da je njegovo ohrabrivanje da se ide na izbore bio primljeno sa razumevanjem od strane onih koji su na njih izašli. Videćemo da li će i sada da uvaže njegov stav.

  Ponoš je napomenuo da opozicija mora da nastavi tamo gde je stala.

  A stali smo oko formulisanja zakonskih predloga kojima se omogućava mnogo viši nivo integriteta izbornog procesa i onemogućava da se stranačkim nadglasavanjem proglašava da je pravno u redu nešto što je i laicima očigledno da je nezakonito. – rekao je Ponoš i dodao da veruje da će se oko toga ponovo okupiti opozicija iako je imala različite stavove oko izlaska na ponovljene beogradske izbore.

  Komentarišući dešavanja na Novosadskom sajmu na dan izbora gde se nalazio kol centar SNS-a i sprovodile izborne neregularnosti, Ponoš je rekao da, iako je to tužna scena, ima nade dok god je sramota one koji rade za SNS.

  Ohrabrujuće je bilo skrivanje lica mnogih među njima. Svesni su da to što su radili nije u redu, da je u najmanju ruku suprotno normama dobrog vaspitanja, konvencionalnog razumevanja šta jeste, a šta nije pošteno. – zaključio je Ponoš.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]