• Potpisan međuopštinski sporazum o izgradnji Regionalnog sistema vodosnabdevanja „Istočni Srem“

  U gradskoj kući u Rumi predstavnici pet lokalnih samouprava iz Srema potpisali su danas međuopštinski sporazum o projektovanju, izgradnji i upravljanju Regionalnim sistemom vodosnabdevanja „Istočni Srem“, saopšteno je iz Opštine Ruma.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Potpisan međuopštinski sporazum o izgradnji Regionalnog sistema vodosnabdevanja „Istočni Srem“
  Foto: Opština Ruma

  Izgradnjom planiranog sistema biće poboljšano vodosnabdevanje za 210.000 stanovnika u Opštinama Ruma, Irig, Inđija, Stara Pazova i Pećinci.

  Međuopštinski sporazum potpisali su predstavnici pet lokalnih samouprava Istočnog Srema, kako bi se započelo rešavanje problema jer postoji veliki deficit u količinama vode na ovom području.

  Pokrajinska vlada je u 2022. godini započela projektovanje ovog regionalnog sistema do nivoa izrade Projekta za građevinsku dozvolu, a pomoć na realizaciji očekuje se i sa državnog nivoa vlasti.

  Podsetimo, odbornici Skupštine opštine Inđija su na poslednjoj sednici prihvatili Odluku o osnivanju regionalnog javnog preduzeća “Istočni Srem” čije će sedište biti u Rumi.

  Prema rečima predsednika Opštine Inđija Vladimira Gak ovo je prvi korak u rešavanju problema vodosnabdevanja za sve opštine istočnog Srema.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem